2024-02-15 39 瀏覽
情人節都要出街搵食間間都咁多人隨緣啦今日黎到沙田做左其中一條沙甸魚少人排既就行得皇帝骨肉骨茶🐷啲骨肉煮得好入味,湯底濃郁香濃,仲加咗好多香料同香草煮熬,令湯嘅味道更加豐富。食完一碗骨茶,仲有啲骨頭俾你嘅食慾增加,真係一道令人回味無窮嘅菜式。其次,我試咗佢哋嘅高佬麵配炸豬扒。高佬麵係一款傳統嘅廣東麵食,麵條彈牙有嚼勁,配上鮮甜嘅炸豬扒,味道絕對一流。炸豬扒外脆內嫩,肉汁豐富,令味蕾一次過享受到鹹香和甜美嘅滋味。呢碟麵食真係好開胃,令我一試難忘。仲有一道菜係美祿暴龍,啲龍蝦為主角。龍蝦鮮嫩彈牙,配上濃郁嘅美祿醬汁,味道豐富迷人。而且,佢哋嘅烹調技巧都好到位,龍蝦肉質保持得好軟嫩,每一口都能夠品嚐到龍蝦嘅鮮甜。最後,我試咗佢哋嘅金橘薄荷梳打。呢杯飲品真係好解渴!金橘同薄荷嘅結合,帶出一種清新嘅味道,飲落去好開胃。而且,個梳打有啲微微嘅氣泡感,令味蕾更加振奮。總括而言,蘇媽蘇媽係一間非常值得一試嘅餐廳。佢哋嘅菜式出色,每一道菜都帶有獨特嘅風味,令人回味無窮。如果你係食家,一定唔可以錯過呢間餐廳。去到沙田,記得要去蘇媽蘇媽試下佢哋嘅招牌菜式!
情人節都要出街搵食
間間都咁多人隨緣啦