2019-08-18
雖然用日本做標準,對香港店唔係好公平,但係既然你打正旗號又話去過日本training,又話有日本人師傅,係咪應該做好啲。自問自己算食得頗辣(用譚仔standard係大辣至特辣),日本本家食過鬼增辣中麻嘅組合,食到我喊,真係出眼水個種。今次怕死係銅鑼灣店叫高辣鬼增麻,我知我叫少左一級,但都唔係由辣到喊變成完全唔辣呀?我完完全全食唔到辣味,連我男朋友(平時食三小辣都嫌辣)都覺得唔辣,有無搞錯?佢係本家食中辣鬼增麻,係銅鑼灣叫返中辣鬼增麻,真係高下立見,鬼金粉個份糧少左好多。好明顯,日本食成碗都係鬼金粉,香港個到得少少。佢自己on top加返碗入面原有份糧嘅2倍,先至叫追到日本個鬼麻。唔講辣同麻,舊叉燒係幾好食嘅。個湯好咸,食完碗拉麵我飲左三杯水。同埋抽油煙機唔夠勁,成鋪都好大煙好攻。如果兩個人食250就只係咁,不了
同埋抽油煙機唔夠勁,成鋪都好大煙好攻。
如果兩個人食250就只係咁,不了