2018-12-09 1884 瀏覽
早前睇YouTube有個 香港必吃美食食評介紹萬麗海景酒店性價比高番本酒店自助餐,見有生蠔和即叫即蒸波士頓龍蝦, 還有青口、蟹、各款時令海鮮刺身。」但佢食嘅是自助晚餐,我吃的是午市自助午餐,當然係冇生蠔和即叫即蒸波士頓龍蝦,煎鴨肝當然通通都沒有。當日未12點已經去到,餐廳正在做準備,本來應該唔入得去住,侍應都俾我哋入去坐住先。侍應一開始已經埋黎問我們飲乜汽水?話有有汽水百事可樂、7up、橙汁,咁奇怪飲汽水?我覺得飲清水好D喎!問咗幾次,佢可能覺得喺佢哋嘅責任,驚落留咗俾我哋,但好奇怪,buffet食咁多嘢仲飲汽水?雖然係有三種,在沒有更好選擇嘅情況下,我倆都要橙汁,其實我比較想要杯清水。沙律呢度都係有俾啲你自己攞啲菜、沙律醬,不過都有幾款我最喜歡嗰啲係調理好的沙律,我樣樣都試吓啦!都真是唔錯!個Youtuber 介紹話呢間都好啱: 雖然款式少,但係整得好食,他個肚有限,唔食咁多澱粉質,但我都覺得即管試吓!也是不錯!掛住食長腳蟹!花太多時間了,好多嘢如蝦、青口、螺都冇食到!壽司一向不是我杯茶,通常我都是主攻「刺身」,刺身有三文魚、鯛魚、吞拿魚,我不吃三文魚的只要了其他的。侍應又問飲品,原

掛住食長腳蟹!花太多時間了,好多嘢如蝦、青口、螺都冇食到!

侍應又問飲品,原來仲有杯餐飲,我要咖啡了!

食到兩點幾去廁所同洗手,攞埋甜品生果,出來原來已經叫埋單,即刻錄埋卡,2:15 2位lunch buffet $636,恒生七五折-$159,但係要加番10%
service charge $47.7,共$524.7

2:22 嗱嗱臨攞甜品食,初初諗住飽,未食住,留返最後先食啲餅,點知到最後想食嘅時候已經冇晒,唯有食雪糕。
雪糕提供 Häagen-Dazs ,有3款口味選擇,有朱古力、香蕉和雲呢拿口味,就是冇我想食嘅士多啤梨!揀了我都OK 鍾意的朱古力。
求其食朱古力最穩陣。食多轉長腳蟹,點知頭一輪同尾倫嘅食物真係唔同既,一開始嗰啲係唔喊,食到尾呢啲呢系喊到死!坐到兩點半夠晒鐘,食咗6隻腳。

初初無乜人,坐坐下滿哂! 真係無誇張! 看來間野很受附近返工的人歡迎!
2018-11-08