2019-08-04 129 瀏覽
夏日炎炎的天氣下,發現了一間位置十分方便的茶飲店,係炮台山站A出口一出,過完馬路就見到。佢鋪頭有曬易拉架SHOW D飲品款出黎,見到都好似有幾多選擇,冇選擇困難症既我都一時間選擇不了,因為每一款都好像好吸引!有大熱的芝士奶蓋系列、拿鐵系列、養生系列之外,還有許多特色飲品像布丁奶茶,鮮奶鮮草凍,水果茶等等....最後我選擇了「芋泥芋圓厚奶」同「焦糖脆脆奶蓋黑糖珍珠奶茶」首先呢杯芋泥芋圓厚奶,性價比非常之高,因為份量係十足十,當中既芋圓更加係全手工自家製,芋圓既質感你會feel到每一粒都煙靱,唔會痴埋一堆,而且芋泥份量也好充足,如果是芋頭控既你一定會鐘意!記得飲之前先搖一搖,感覺會更佳!另外焦糖脆脆奶蓋黑糖珍珠奶茶,這杯奶茶製作既時候十分認真,先係調教好珍珠奶茶,珍珠份量也不少,然後加入自家奶蓋,最後更用火槍燒個焦糖脆脆出黎!一個價錢就可同時有4個享受,性格比十足!

最後我選擇了「芋泥芋圓厚奶」同「焦糖脆脆奶蓋黑糖珍珠奶茶」
2019-08-01
5 分鐘 (堂食)