2016-08-04
早幾日又有一間韓國炸雞店登陸香港😊,座落於尖沙咀📍迫不及待去左試,質素不錯啊,仲有好多oni同oppa侍應陪住我食😳/芒果酸奶蔬菜沙律 $108芒果做沙律每次都打動到我😍 只要有勁甜既芒果 就會融化到我既心❤ 依個沙律有埋啲yogurt味 加埋酸酸地既汁 一甜一酸幾夾👅炸雞雙拼🐓🐔 $158有原味炸雞同埋甜味炸雞 吾驚犯選擇困難症啦😛 甜味炸雞係甜辣醬係面 食落無甘熱氣😉 辣辣地無甘齋 而原味炸雞都吾會遜色 都幾有味 因為佢地用左100%芥花籽油 所以食落都好脆又香😋吸血鬼殺手🐥 $153係左上角個個雞 整法無炸雞甘熱氣 而用既係辣椒泥整 食落麻辣味😮 都幾新穎既 大大碟 但食得多會膩 我較喜歡炸雞😛玫瑰芝士女神雞🐣 $178大圖個個鐵板上就係女神雞 個名好有趣😂 食左會吾會變女神😳 首先倒芝士醬落去😈 佢滾左陣就要搞搞佢吾係就會痴底架啦 個橙色醬係辣辣地既 而入面有啲粗薯👀 都幾好食 連埋芝士同啲醬食簡直邪惡🙈 食完啲雞仲可以倒個飯去 oppa會幫你整成芝士雞飯👅 好味! 推介依個雞 又睇得又食得 又多種玩法👍 不過上面既雞係用無骨又細件啲既肉 所以如果鍾意食炸雞大大件既就可以吾岩你
炸雞雙拼🐓🐔 $158
吸血鬼殺手🐥 $153
玫瑰芝士女神雞🐣 $178
清淡魚糕湯🐙 $148
入面有大量吾同形狀既魚糕 仲有不同海鮮☺ 蟹、蝦、魷魚、蠔仔等等💕 個湯都不錯喝 而魚糕有咬口 但吾彈牙 我自己麻麻地魚糕😶
椰子牛奶雞尾酒🍸 $78
個樣粉粉的 好可人 飲落都有椰子味 但莓味不太夠天然。
整體都ok 炸雞口味同presentation夠特別 又岩大夥兒gathering!