2017-08-21 69 瀏覽
知道呢間金滿都喺其他地區都有開分店,食過都唔錯,所以今次係長沙灣都係約返朋友去食呢間越南菜,最抵食嘅係唔使加一,我哋兩個人食到勁飽都係唔使$300買單,真係算抵食。生熟牛肉湯河$41以呢個價錢來講都幾抵食,份量都幾大,個湯底清甜,牛肉分量多係有少許鞋口,金邊粉質素咁不錯,吸晒啲湯汁好好味。火車頭湯河$51配料好多,有牛丸,牛柏葉,同埋生熟牛肉,牛丸爽口彈牙,牛肉片牛味重。泰式鳳爪$23套餐加嘅小菜,辣味剛剛好,啱晒夏天食。海蜇扎肉雞絲$23呢個好開胃,海蜇煙煙unun,食落去個味道好似冷麵嘅醬汁。蝦餅$58呢一款係薄身炸蝦餅,蝦肉幾彈牙,剛剛炸起,熱食就最好食。越式併盤$75有豬扒,雞翼,蔗蝦,春卷,個人就最鍾意豬扒,整得好入味,都幾大塊而且唔鞋口,春卷好脆口,亦都唔會油膩。芒果玉露凍味道甜左少少,入邊配上椰果,可能太甜嘅關係,最後朋友都飲唔晒。榴槤沙冰榴槤混合冰塊打出嚟,有淡淡的榴槤味,啱晒我呢個榴槤迷飲。

生熟牛肉湯河$41

火車頭湯河$51

泰式鳳爪$23
套餐加嘅小菜,辣味剛剛好,啱晒夏天食。

海蜇扎肉雞絲$23
呢個好開胃,海蜇煙煙unun,食落去個味道好似冷麵嘅醬汁。

蝦餅$58
呢一款係薄身炸蝦餅,蝦肉幾彈牙,剛剛炸起,熱食就最好食。

越式併盤$75

芒果玉露凍

榴槤沙冰
榴槤混合冰塊打出嚟,有淡淡的榴槤味,啱晒我呢個榴槤迷飲。