2015-11-01
咖喱麵包蝦 $108近來「農夫包配乜乜」呢個組合大熱🍔離開韓國去到越南,跟左咖喱蝦,一樣咁驚喜!咖哩味相當香口🍤令蝦係入面游得開心煮得入味,帶有少少脆卜卜既外殻,雖然吃不得不過佢打開左所以食落唔算麻煩,肉質雖稱不上爽口但一定係肥美。食完啲蝦用啲咖哩點包又好,點其他小食都好一流椒鹽軟殻蟹 $98炸得一啲都唔硬,係酥而脆既感覺!入面蟹肉保持到鮮嫩好難得,而且係有肉汁架!加埋椒鹽呢個配搭好適合,唔算太鹹,不過因為佢酥嫩既質地令到食起上黎好容易感覺到好多油😰食食下會覺得漏,不過佢既酥脆依然係難以忘懷既😜嫌太油就試下點咖哩,都ok架蒜蓉牛油青口 $65一食蒜蓉味好出,二食牛油味都出哂黎,兩樣都好香口,但又唔會蓋住青口既味道🐠加上本身青口既爽口令到兩樣咁重口味既調味唔會太heavy,令人停吾到口蒜蓉牛油放上雞翼 $52/2一樣係咁吸引!加上鮮嫩既雞肉🐔脆脆既皮,好想一啖食哂啊!雖然同軟殻蟹一樣太油了,不過因為雞肉本身既質地所以反而冇咁有違和感😋不過如果油份方面可以調節下相信會更加出色漢堡香芒黑糯米 $58黑糯米本身有啲咬口,帶少少甜,加上芒果今次偏酸酸地,食落唔會好飽,點埋個斑蘭醬,出奇地夾😅但芒
椒鹽軟殻蟹 $98
蒜蓉牛油青口 $65
蒜蓉牛油放上雞翼 $52/2
漢堡香芒黑糯米 $58
椰青糕 $15/件
比起平時既椰汁糕清,入面仲有好少既椰青粒,岩哂本來食得飽飽作個結👅如果兩個甜點一齊叫建議先食左呢個先,就唔會因為黑糯米個個既味道蓋過左本來就好清既椰青糕
總括而言,平時好似好多呢啲連鎖既越式餐廳,但味道質素十分隨機。今次呢間有啲驚喜喔