2020-10-29 139 瀏覽
今日去觀塘上堂,朋友話想食fish and chips於是靈機一觸帶佢黎試下,叫叫下仲叫左勁多野食~炸魚薯條之前食話過得又大份又熱辣辣,薯條份量仲好多,最正係佢配埋既wasabi 沙律醬,將成件事錦上添花!炸魚個脆漿包住嫩滑既魚肉,係用啤酒製成既炸漿效果,脆卜卜超正~香草牛油田螺酥盒一客四年,牛油味重,田螺細細隻但好有咬口,平時都鍾意食蒜蓉田螺,但有時要自己了田螺出黎食都幾麻煩,呢個田螺酥盒一啖就食哂,方便又好味~正~胡椒雞翼做緊promo既雞翼,唔好以為係辣既,事實上佢係黑椒再加蜜糖,所以甜甜地,但味道一d都唔怪,咬落外層仲好脆,雞翼仲好juicy!$58抵叫!卡邦尼意粉朋友必點既卡邦尼意粉,份量唔多但勝在CREAMY又夠香,煙肉同蘑菇仲有洋蔥呢D咁香既食材加落意粉真係冇得輸~呢度既卡邦尼意粉既醬汁超濃又杰,每一條意粉都好掛汁~三色藜麥華都夫沙律食咁多肥野都要叫個沙律食下D菜~呢個三色藜麥華都夫沙律材料都好豐富,加埋提子乾增加口感同甜味~個沙律醬都好夾,就算食菜都唔覺得寡~最後朋友仲叫左杯Erdinger beer,佢話呢隻啤酒麥味夠濃~我冇試但佢話好正~仲表示今餐非常滿意~
炸魚薯條

香草牛油田螺酥盒