2019-06-06 82 瀏覽
有個老死特登叫我入去元朗陪佢打邊爐,仲話178就可以任打肥牛邊爐,我心諗,我樓下好似仲平過佢喎,點解要無啦啦去元朗咁隔涉呢。不過都唔緊要啦,抱住捨命陪君子嘅心態,就一於去元朗試下。據聞這間餐廳本身係間西餐廳嚟嘅,而家轉咗型夜晚打火鍋,仲要係放題嚟嘅,噉就唔同講法喇。第一個意外嘅點就係佢既熱食,老實講,我本身都對火鍋以外嘅熱食冇乜期望,加上佢得幾個熱食架,但第一輪佢嘅豬手同烤雞都係做得唔錯嘅。特別嘅係,熱食係會不斷refill新款,再出去睇嗰時候竟然有乾蒸鮑魚,茄汁蝦,蒸魚等等,真係估佢唔到喎。呢幾樣同樣質素都有返咁上下,加加埋埋都係十款,真係估佢唔到火鍋嚟到喇,我哋揀咗壽喜燒同埋沙爹湯底,壽喜燒都好足料嘅,而且味道好濃偏甜,沙爹湯係就微辣,都幾野味。到主角肥牛喇,同樣地我對任食嘅肥牛都係有啲保留,不過呢度畀嘅肥牛又真係唔錯喎,白色肥肉部分又真係唔係太多,豚肉既質素都有返咁上下嘅。自取區有一部分係丸類嘅。同樣地,我都係心諗佢會交啲行貨俾我哋,點知又唔係喎,有啲丸係好特別嘅,真係未見過,例如係冬陰功丸同埋雞茸丸等等。同埋仲有海鮮,記得記得訂位就有海鮮拼盤,自助區都有海鮮嘅,質素當然係冇訂位

同埋仲有海鮮,記得記得訂位就有海鮮拼盤,自助區都有海鮮嘅,質素當然係冇訂位嘅拼盤咁靚仔啦。

同樣地汽水任飲,亦都有甜品櫃,雖然質素麻麻地,但呢個價錢做到有甜品都算唔錯架喇,仲有雪糕櫃添。

總結,十分有誠意嘅一個火鍋問題,真係不惜工本,加上環境又坐得舒服,加埋一都唔使200蚊,真係冇乜可以挑剔。