2019-04-19
👑 超超超好食嘅日本料理🎌喺深水埗區搵到間超高質嘅日本嘢😍餐廳入面充滿日式裝修, 晚市七點半去到全部枱都係預約😯好彩有book位🤭睇嚟呢間嘢應該頗受歡迎!餐牌基本上刺身、壽司、卷物、燒物、煮物等等都應有盡有,我哋都嗌咗好多唔同嘅類型嘅野食☺️🔸 磯煮和風鮑魚($68) 店員會即場點火,火燒中嘅鮑魚非常吸睛👀 鮑魚好新鮮,好好食💕🔸 銀雪魚西京燒($138)其實一直燒魚就知間餐廳高唔高質😎呢度啲銀鱈魚燒得好香,個醬汁食落似秘製,特別唔同,🐠非常嫩滑,真係好似日本食咁,呢個超好食👍🔸 北海道炸赤蝦BB($68) 🦐炸得好香脆,又唔會太油,最啱送酒🍶🔸鮟康魚肝($68)🐟 出面唔係成日有得食呢個💁♀️黎到擺盤非常精緻,一客有三片,咬落去魚肝味好香濃,配埋啲醬汁,一啖已經好滿足❤️🔸鵝肝帶子卷($128) 鵝肝好香,我係好鍾意食鵝肝嘅☺️帶子又夠大塊,面上仲有啲燒汁!推介👑🔸 荔枝豚肉串($30)🍢呢個好特別, 豚肉包住荔枝,食落好fresh,甜甜地😋🔸 清酒煮蜆($78)蜆夠甜,而且真係有清酒味,出面好多時食都未必有清酒味架!🔸 燒飯團($58)飯團🍙燒得好脆,好似食緊飯焦香咁,食埋就飽飽了☺️➡️
➡️ 兩個人埋單$640左右,物有所值!
🉐🉐🉐💕💕💕😋😋😋