餐廳: Cuisine Culture
資訊:

呢間樓上小店真係令人喜出望外,所以一食完都即刻想分享~店舖係大廈樓上小店黎,入口比較難搵,係7-11隔離。上到去見到個環境唔似有法國菜餐廳,但係一入到餐廳就覺得熱氛都唔錯食物質素方面真係好出色,無論係前菜、小食、主菜同甜品都好好味!焗古也芝士洋蔥湯洋蔥湯香得黎又唔油膩,中間有塊面包吸晒d湯汁超正最癲係個湯放左d芝士,一飲果時係會驚喜拉絲!蘑菇多士呢個蘑菇多士都幾精彩,每塊多士上面都搽左橄欖油同黑椒,就咁食都已經好香口個忌廉蘑菇仲要充滿奶香,而且d菇又唔會煮到爛晒,仲保持到口感法式焗蝸牛蝸牛個香草醬好香,而且呢個價錢有8隻算好抵不過蝸牛肉偏腍左少少~香蒜牛肝菌意粉呢個意粉我要用生命去推薦!真係第一次食到個牛肝菌係鮮甜,超驚喜個牛肝菌嘅香味係個口久久不散,真係好正而且意粉炒得勁香,又唔會油膩要將一碟看似簡單嘅意粉煮到咁好食真係好難,但呢間餐廳做到!慢火煮紅酒和牛面肉呢個又係好好味和牛面肉勁入味,仲要d牛肉好腍好腍,超正用法包點d汁黎食都好惹味我地兩個人食咁多野都係每人大約400蚊左右,法國菜黎講簡直係超抵食!如果想慶祝下但budget唔太多,呢度真係好適合~個人認為絕對會回頭
呢間樓上小店真係令人喜出望外,所以一食完都即刻想分享~
店舖係大廈樓上小店黎,入口比較難搵,係7-11隔離。

焗古也芝士洋蔥湯
洋蔥湯香得黎又唔油膩,中間有塊面包吸晒d湯汁超正

最癲係個湯放左d芝士,一飲果時係會驚喜拉絲!

蝸牛個香草醬好香,而且呢個價錢有8隻算好抵

不過蝸牛肉偏腍左少少~
香蒜牛肝菌意粉
呢個意粉我要用生命去推薦!
真係第一次食到個牛肝菌係鮮甜,超驚喜

個牛肝菌嘅香味係個口久久不散,真係好正

而且意粉炒得勁香,又唔會油膩

要將一碟看似簡單嘅意粉煮到咁好食真係好難,但呢間餐廳做到!
呢個又係好好味

和牛面肉勁入味,仲要d牛肉好腍好腍,超正

用法包點d汁黎食都好惹味

如果想慶祝下但budget唔太多,呢度真係好適合~
個人認為絕對會回頭
香蕉朱古力班戟
題外話/補充資料: 服務好好,侍應好貼心而且仲會關心我地需要~ 同男朋友兩個食得好開心
2020-10-20
紀念日