2020-05-20
收工同friend行街搵嘢食,見到呢間梨滿園有炸雞任食,一於決定入店試一試先。落完order,經理就送上前菜。韓國泡菜,芽菜,薯仔同酸蘿蔔絲,味道正正常常。傾傾計,啲嘢食都好快送上。豬肉壽司配料係簡單既紅蘿蔔青瓜玉子醃黃蘿蔔加豬肉,味道清淡蘿蔔爽口,都幾飽肚。芝士雞有個鐵板載住,熱辣辣上檯,芝士雞真係超正🤗👍🏻👍🏻雞肉嫩滑入味,再配上香濃既芝士,好食到停唔到😋😋 By the way,真係要趁熱食,如果唔係,啲芝士會凝固返,好難夾🤣五味炸雞🍗炸雞有芝士味,蜂蜜味,醬油味,甜辣味同埋姜蔥味。第一round可以揀曬五個味,一次過滿足曬我地既好奇心🥳第二round就可以揀自己最愛既味refill啦~推薦芝士味,面頭撒滿曬芝士粉,正呀🥰醬油味偏鹹,好重醬油。而蜜糖味就偏甜咗啲😄芝士蛋卷雞蛋好滑,中間有紫菜包住啲芝士,雙重口感,再搭配埋芥辣醬同番茄醬,唔錯唔錯,一啖接住一啖😋😋
傾傾計,啲嘢食都好快送上。
豬肉壽司
芝士雞
五味炸雞🍗
推薦芝士味,面頭撒滿曬芝士粉,正呀🥰
醬油味偏鹹,好重醬油。而蜜糖味就偏甜咗啲😄
芝士蛋卷