2019-09-23 2053 瀏覽
有食過韓式炸雞 應該都知一碟#炸雞 其實都幾貴下!而且每次最多揀1-2款口味!人少嘅話想試多2款味都有困難!但估唔到依加連韓式炸雞都有得任食!90分鐘內可以任食5款口味炸雞!有芝士味、蜜糖味、薑蔥味、甜辣味同秘製醬油味!所有炸雞都可以任叫任食食,真係好爽!我最鍾意係蜜糖 味,可能本身鍾意食甜野~脆卜卜嘅炸雞表面沾滿晒香甜嘅蜜糖!外脆內軟,入面仲保留住啲肉汁!第2款推薦嘅係,連我自己都估唔到嘅#薑蔥 味 !原來唔止表面有啲蔥絲襯,本身件雞都醃製過,個人覺得有少少似酸忌廉粉嘅味,咸味嚟計係最有驚喜!第3款當然係芝士 味!上面灑滿晒芝士粉!食落都幾香芝士味,如果可以再落多啲,再濃味啲/有芝士醬,應該會仲正!其實有朋友係會排甜辣味 做第一,因為佢係幾款之中最濃味同重口味嘅,表面會有一層厚厚嘅甜辣汁包圍,我自己麻麻地咁多醬,所以會排第4.最後就係醬油味 喇,其實佢都係外脆內嫩,不過始終醬油味嘅味道,相比起其餘4款一定相對普通,咁緊係食啲特別啲嘅先啦!90分鐘任食炸雞放題下午茶時段(3pm - 6pm)$108晚市(6pm - 10pm) $128前菜都係任食㗎~

90分鐘內可以任食5款口味炸雞

90分鐘任食炸雞放題
下午茶時段(3pm - 6pm)$108
晚市(6pm - 10pm) $128

前菜都係任食㗎~
2019-09-17 1494 瀏覽
講到要食韓國菜,就一定要去返地道嘅韓式食店先可以嘗到正宗原味道是常識吧!!之前食韓國嘢都好多時會嚟而家位於旺角嘅〈梨滿園〉,老闆娘係真正的韓國人,對自家出品非常有要求。最近仲新出〈90分鐘任食韓式炸雞〉項目,晚市時段都只係每位$128,今日就特登同〈獅子老公〉嚟瘋狂大吃!!好在有之前打來book定位,店內座無虛設喔!食韓國菜當然有多款韓式前菜小食,咁先最正宗!!食完前菜冇幾耐就係我哋期待已久嘅〈炸雞任食〉,有五款味咁多,包括圖中左邊嘅〈蜜糖味〉同右邊嘅〈甜辣味〉。另有圖中左上角嘅〈秘製醬油味〉,右上角嘅〈芝士味〉,同最下方嘅〈薑蔥味〉。款款炸鷄都熱辣辣又啖啖肉,脆卜卜得來卻油脂適中,咬落口有著炸雞的油脂香但又不會過於油淋淋,好好食!!但最愛都係〈蜜糖味〉,少少甜甜地但又唔會話太濃太黐立立,影響炸雞的香脆度。另外〈甜辣味〉都非常得本小兔歡心,微微的辣令到炸雞更惹味最欣賞店家的炸雞是完整一隻去整一碟的,所以絕對每個部位都可以食到。唔會話全碟都係唔同雞嘅A部位,隔籬枱就係全部都係唔同雞嘅B部位。(我試過去其他鋪頭食雞煲,結果食極都係雞頸,好奇之下將所有雞頸駁埋一齊,結果有半隻手咁長,想嚇死人

好在有之前打來book定位,店內座無虛設喔!

食韓國菜當然有多款韓式前菜小食,咁先最正宗!!

無限任食炸鷄鷄

另外〈甜辣味〉都非常得本小兔歡心,微微的辣令到炸雞更惹味

(我試過去其他鋪頭食雞煲,結果食極都係雞頸,好奇之下將所有雞頸駁埋一齊,結果有半隻手咁長,想嚇死人咩。😓)

食完炸雞有少少口渴,想叫個辣辣地嘅韓國湯嚟飲下,所以就揀咗〈辣泡菜湯〉。

辣泡菜湯

一睇個顏色就已經知由超多泡菜所煮成,而且入面仲有豆腐同腩肉片,正!!

酸酸辣辣嘅泡菜湯正好用來解解頭先食左咁多炸雞既油膩感,飲完之後成個人即刻舒服曬!!
總結:之前食散點嘅韓國菜都已經夠正宗又好味,而家仲有〈90分鐘炸雞任食〉價錢又咁抵,以後想食炸雞又多一個好選擇了!!
無限任食炸鷄鷄
辣泡菜湯
2019-05-30 1636 瀏覽
小妹好耐都無食過韓燒,因為...韓燒啖啖肉聽到都肥幾磅女仔嘛...最怕肥...你懂的是日小妹同朋友仔們戰鬥左成個晏就行到腳仔都跛,自我感覺良好好似消耗左好多卡路里,比自己放縱少少夜晚食餐勁嘅於是乎黎左梨滿園食韓燒門口擺咗Menu,以韓燒價都幾抵食,唔鍾意燒嘅話都可以嗌晚餐座位都寬闊,幾好坐最後嗌咗個韓燒二人餐未開始燒,侍應上咗六點前菜,小妹幾鍾意個炆南瓜,好少食韓國嘢會有炆南瓜,通常都係甜薯仔,所以覺得個前菜幾特別,甜甜地健康得來又開胃<二人餐- 燒肉拼盤、生菜配麵鼓醬、韓式炒粉絲$238>跟住開始上燒肉喇 拼盤有三種肉牛肉、五花腩同埋雞肉份量足料,兩個人燒好夠食牛肉同埋雞肉好夠味,肉質鮮嫩,一D都唔鞋五花腩嘅脂肪分布均勻,燒完之後好香脆,生菜沾埋烤肉醬卷埋配菜同五花腩一齊食,既鎖住五花腩的肉汁又可以同生菜鮮膩,好食呢可以揀炒粉絲或者炒年糕,由於小妹係炒粉絲控,所以諗都唔使諗就揀咗炒粉絲同平時食開嘅韓國餐廳一樣,韓國嘅炒粉絲係甜甜地,好足料落咗好多豬肉同埋雜菜去炒,開心值得一提,侍應姐姐嘅服務好好,得閒會過嚟望吓燒爐會唔會太熱,幫小妹調一調溫度仲會特登過嚟教下我哋點樣包
小妹好耐都無食過韓燒,因為...韓燒啖啖肉聽到都肥幾磅
女仔嘛...最怕肥...你懂的

於是乎黎左梨滿園食韓燒

座位都寬闊,幾好坐

最後嗌咗個韓燒二人餐

<二人餐- 燒肉拼盤、生菜配麵鼓醬、韓式炒粉絲$238>
跟住開始上燒肉喇
拼盤有三種肉牛肉、五花腩同埋雞肉
份量足料,兩個人燒好夠食

牛肉同埋雞肉好夠味,肉質鮮嫩,一D都唔鞋

仲會特登過嚟教下我哋點樣包五花腩食先正宗
nice experience!!!!

• 前菜
  • 五花腩
  • 韓式炒粉絲
  • 六小碟
  • 烤肉什錦拼盤
2019-11-04 0 瀏覽
不知怎地,突然想食炸雞,這裡有炸雞放題,可以狂食盡興一番!🥳晚市都只是$128,十分抵食!一開始,侍應給我們上前菜,有泡菜、酸蘿蔔等,開胃醒胃。炸雞有5款口味,第一輪是一整盤的上,上桌時真的嘩了一聲,好大盤!芝士味、甜辣味、柚子味、豉油味、蜜糖味款款都好食。因為它炸得酥酥脆脆的,雞肉都算滑,所以加上不同的醬汁,都會好食。芝士味脆雞鋪上芝士粉,味道很香,不會太濃。蜜糖味炸雞,整塊雞肉都鋪滿蜜糖汁,香香甜甜的,很適合女生。很欣賞這裡還有韓式飲品和湯任飲!
不知怎地,
突然想食炸雞
這裡有炸雞放題
可以狂食盡興一番!🥳

晚市都只是$128,
十分抵食!

一開始,侍應給我們上前菜,
有泡菜、酸蘿蔔等,
開胃醒胃。

炸雞有5款口味,
第一輪是一整盤的上,
上桌時真的嘩了一聲,
好大盤!

芝士味、甜辣味、柚子味、豉油味、蜜糖味
款款都好食。
因為它炸得酥酥脆脆的,
雞肉都算滑,
所以加上不同的醬汁,都會好食。

芝士味脆雞鋪上芝士粉,
味道很香,不會太濃。

蜜糖味炸雞,整塊雞肉都鋪滿蜜糖汁,
香香甜甜的,很適合女生。

很欣賞這裡還有韓式飲品和湯任飲!
2019-11-04 0 瀏覽
朋友突然話想食炸雞,我純粹抱著陪伴的心態,怎料有驚喜。這裡是吃炸雞放題,晚市$128就任食,真是好抵食。除了炸雞可以飲食之外,還有前菜,湯和飲品都可以任飲。炸雞分5種口味:芝士味、蜜糖味、柚子味、豉油味和甜辣味。炸雞炸得很脆,入口脆卜卜,雞肉也算嫩滑,令但食再食。而且它的醬汁都做得出色,款款的味道都剛好,很入味!我最鍾意甜辣味、柚子味,甜辣味真的好像韓式炒年糕的甜辣醬味,甜甜辣辣的很開胃;柚子很香柚子味,能去炸雞的油膩感。除了韓式飲品,還有熱飲供應,在這裡吃炸雞放題真是不錯的選擇。
朋友突然話想食炸雞
我純粹抱著陪伴的心態,
怎料有驚喜。

這裡是吃炸雞放題
晚市$128就任食,
真是好抵食。
除了炸雞可以飲食之外,
還有前菜,
湯和飲品都可以任飲。

炸雞分5種口味:
芝士味、蜜糖味、柚子味、豉油味和甜辣味。
炸雞炸得很脆,入口脆卜卜,
雞肉也算嫩滑,令但食再食。

而且它的醬汁都做得出色,
款款的味道都剛好,很入味!
我最鍾意甜辣味、柚子味,
甜辣味真的好像韓式炒年糕的甜辣醬味,
甜甜辣辣的很開胃;
柚子很香柚子味,能去炸雞的油膩感。

除了韓式飲品,
還有熱飲供應,
在這裡吃炸雞放題真是不錯的選擇。
2019-11-01 5 瀏覽
今日唔使開OT同事提議去旺角女人街旁的威達商業大廈樓上間梨滿園吃韓國料理。座位寬闊,燈光柔和,牆上掛上多幅穿著韓服的美女,感覺充滿韓國風情。餐廳菜色多樣化,有韓式燒烤、韓式傳統美食,最近還推出新產品,90分鐘任吃韓式炸雞。大家贊成吃炸雞,有姜蔥味、芝士味、秘製醬油味、甜辣味和蜜糖味五種口味是即叫即製,熱辣辣香噴噴的炸雞,肉質鮮嫩,外皮酥脆口感,惹味十足。👍奶白色的雪濃湯,有多件牛肉做湯料,令濃湯鮮甜可口。😋這噸任吃的炸雞,我倆不其然吃過不停,終於捧腹而回,感到好🈵️足。

香噴噴的炸雞,肉質鮮嫩,外皮酥脆口感,惹味十足。👍

奶白色的雪濃湯,有多件牛肉做湯料,令濃湯鮮甜可口。😋

• 炸雞  雪濃湯
2019-10-29 25 瀏覽
最近去過韓國的表妹經常懷念在韓國吃過的炸雞。在同事介紹下我約了表妹一起去旺角通菜街威達商業大廈,樓上一間梨滿園韓式料理餐廳。原因這餐廳最近推出90分鐘用優惠價錢可任食多種不同口味的韓國炸雞。門面logo彩色繽紛,充滿韓風味道,餐廳地方寬闊,座位舒適。韓式小食有泡菜、蘿蔔、芽菜仔幾款,都是我自愛吃的。炸雞有芝士、蜜糖、薑蔥、甜辣和秘製醬油五種口味,雞肉質感皮脆肉滑嫩。表妹喜歡芝士、蜜糖和秘製醬油,我就喜歡酸酸甜甜辣辣的口味,我倆都encore幾次,這噸只用優惠價便可任吃多種不同口味的炸雞確是番本。

韓式小食有泡菜、蘿蔔、芽菜仔幾款,都是我自愛吃的。

• 前菜
2019-10-27 76 瀏覽
今晚同朋友去了這裡食飯,本身諗住係食韓式燒烤,但去到見到有個90分鐘任食炸雞,5種口味,計落都好抵食!就係咁就改了食炸雞!雖然不是食燒肉,但仍然有前菜小食提供,泡菜、酸蘿蔔亦會提供,落單時店員會先上齊五款口味,薑蔥味、甜辣味、芝士味、蜜糖味、秘製醬油味,等了一陣,炸雞一上枱就真係不用等待,立即起筷,個人較喜歡乾身嘅芝士味,皮炸得好脆上面撒滿了芝士粉,入口味道濃郁之餘,雞肉十分嫩滑軟熟!其次就係蜜糖味,炸雞上在脆皮上淋滿了蜜糖汁,入口時個陣蜂蜜味道十分香甜,而甜辣味道亦十分新奇,入口有著雙重口感!當差不多食完時,就可以再叫喜歡之口味,因落單後廚房即時製作,所以可能要等一陣,但哩個價錢同埋任食任吃,絕對可以接受!今次真係食得十分滿足!未到90分鐘已經食得十分之飽,炸雞大大件,味道十足!之後又多個地方食韓式炸雞了!
今晚同朋友去了這裡食飯,

之後又多個地方食韓式炸雞了!
旺角梨滿園一向晚餐都好超值,最近竟然有炸雞放題食添!晚市 $128 認真超值抵食!任食5款口味韓式炸雞,五款都咁有新意,一於試晒佢先!炸雞口味有薑蔥味、甜辣味、秘製醬油味、芝士味、蜜糖味。店長介紹嘅時候仲有提過炸雞師傅來自李家炸雞,怪唔之得口味咁正宗啦!炸雞即叫即做,我哋都差不多等20分鐘食第一碟,所以食炸雞之前我哋首先食下免費前菜先啦!款式多之餘泡菜可以話真係韓國經典口味,值得encore!因為我係芝士控,所以最喜歡吃芝士味,炸雞翼亦比較乾身,芝士粉味道濃郁。薑蔥味要連蔥吃啊!雞肉皮脆肉滑。甜辣味最啱鍾意食小小辣嘅人,甜辣醬相隔十分開胃。最滋味的是秘製醬油味,味道最濃郁,香而不油膩。蜜糖味是最甜蜜的味道,加上雞肉本身夠多汁,回味無窮!

薑蔥味要連蔥吃啊!雞肉皮脆肉滑。

甜辣味最啱鍾意食小小辣嘅人,甜辣醬相隔十分開胃。

最滋味的是秘製醬油味,味道最濃郁,香而不油膩。

蜜糖味是最甜蜜的味道,加上雞肉本身夠多汁,回味無窮!
  • 90分鐘任食5款口味韓式炸雞
2019-10-24 250 瀏覽
網上見到呢間炸雞有放題 可以任食5 種唔同味嘅炸雞仲可以配埋啤酒 就黎試下~任食炸雞黎嘅 我覺得唔算貴🤔$128食到飽而且啤酒仲有買2送1!!!好抵酒類都有唔同款 韓國啤酒 其實即係hite 都估到~$22 一支細 買2送1 唔貴!除左炸雞 仲有其他主食 都係韓國餐廳嘅熱門菜式價錢晚餐黎講 都唔係好貴前菜都有幾多 有泡菜 白菜 蘿白絲 南瓜 芽菜同埋醃蘿白 個泡菜都幾辣不過自己就對前菜無好大興趣 ~重點係 炸雞呀!佢有5種味 芝士 甜辣 秘製醬油 薑蔥 蜜糖味個人覺得最好食係芝士 芝士粉夠多 味濃蜜糖 就甜甜地幾開胃 薑蔥味都幾香口甜辣 辣味都唔算好重 唔食辣嘅人都可以接受 加埋甜甜地就好惹味醬油味就一般啦~都有少少辣嘅感覺一碟大概每款有4隻左右 其實食一碟已經都幾夠😂韓國啤酒 值得一提就係隻杯都有雪凍 炸雞配啤酒 正~食好多炸野 想飲返d湯中和下 所以叫埋個人參雞湯份量都十足 但人參味就較少 湯都算甜嘅~而舊雞就好大件 仲可以揀配飯 但我地已經太飽喇😂整體黎講 炸雞放題係抵食嘅不過應該食完雞 已經無咩胃口再食其他😂
網上見到呢間炸雞放題
可以任食5 種唔同味嘅炸雞
仲可以配埋啤酒 就黎試下~

任食炸雞黎嘅 我覺得唔算貴🤔$128食到飽
而且啤酒仲有買2送1!!!好抵

酒類都有唔同款 韓國啤酒 其實即係hite 都估到~
$22 一支細 買2送1 唔貴!

除左炸雞 仲有其他主食 都係韓國餐廳嘅熱門菜式
價錢晚餐黎講 都唔係好貴

不過自己就對前菜無好大興趣 ~

重點係 炸雞呀!
佢有5種味 芝士 甜辣 秘製醬油 薑蔥 蜜糖味
個人覺得最好食係芝士 芝士粉夠多 味濃
蜜糖 就甜甜地幾開胃 薑蔥味都幾香口
醬油味就一般啦~都有少少辣嘅感覺
一碟大概每款有4隻左右 其實食一碟已經都幾夠😂

韓國啤酒 值得一提就係隻杯都有雪凍
炸雞配啤酒 正~

食好多炸野 想飲返d湯中和下 所以叫埋個人參雞湯

整體黎講 炸雞放題係抵食嘅
不過應該食完雞 已經無咩胃口再食其他😂
2019-10-15
2019-10-24 192 瀏覽
忽然間想食炸雞, 同埋友係旺角搵左一間, 韓式炸雞放題.價錢好平, $128位, 韓國啤酒仲買2送1, 送抵.入到去, 2個人安排左個4人卡位, 好寬落, 舒適.炸雞有5種味, 薑蔥味, 甜辣味, 芝士味, 蜜糖味, 秘製將油味.我自己黎講, 最鐘意食甜辣味同蜜糖味. 甜辣有D酸酸甜甜, 好開胃, 食完一件想食第2件.另外個雞肉好滑, 一D都唔鞋. 另外有韓國啤酒飲, 真係正宗韓國啤酒. 順滑, 易入口, 女仔都岩飲
忽然間想食炸雞, 同埋友係旺角搵左一間, 韓式炸雞放題.

價錢好平, $128位, 韓國啤酒仲買2送1, 送抵.

入到去, 2個人安排左個4人卡位, 好寬落, 舒適.

另外個雞肉好滑, 一D都唔鞋.

2019-10-23
2019-10-23 88 瀏覽
行開女人街,又見到開咗新嘢,叫梨滿園咁得意,一聽就知係韓國嘢😂😂,即刻被佢炸雞放題吸引咗!一坐底嗌咗五款雞各一款,先上咗六小砵等咗10分鐘左右五款炸雞都上埋😍有薑蔥 甜辣 芝士 蜜糖同秘製醬油!其實呢五款雞雖然放喺同一個碟上,但咩味打咩味其實一目了然😂😂😂我首先食咗芝士先 雖然唔係芝士醬,但淨係芝士粉都好夠味,仲辣辣地添!薑蔥我連埋蔥食,食完個嘴好臭但好正🥰甜辣真係有啲辣 要飲多兩啖茶,但甜甜地配埋都幾夾!蜜糖係我最鍾意嘅😝因為我嗜甜😝痴笠笠好惹味😛秘製醬汁都有啲辣 舊雞係深色啲,一定分得到 都幾好味!我地覆桌時都係每款嚟多一次😝因為真係其實款款都各有千秋,木每樣一件就啱啱好我地仲嗌多咗個牛肉石頭鍋飯,真係好大碗😱其實我地係見佢$58 咁抵先嗌嚟無淨係食雞咁dry,估唔到咁豐富!OMG 我地自行加醬拌,真係好多料,每人食到2-3 碗,好飽!例湯係蘿蔔湯,入面有白蘿蔔洋蔥同大量胡椒,食完勁暖胃!呢餐飯真係比到好多驚喜我😝下次再食韓國嘢又喺旺角一定會再嚟😝

一坐底嗌咗五款雞各一款,先上咗六小砵

例湯係蘿蔔湯,入面有白蘿蔔洋蔥同大量胡椒,食完勁暖胃!

2019-10-21 97 瀏覽
一聽到可以任食炸雞,就立即衝去食,90分鐘任食五種口味炸雞。首先有平時韓式六小碟,味道正常。📍炸雞🔸非常香口🔸肉質鮮嫩🔸有不同部份。.📍薑蔥味🔸最特別最好食🔸必選🔸原來薑蔥同炸雞係好夾。.📍秘製醬油味🔸濃濃的韓式醬油味🔸都係必點之選.📍蜜糖味🔸味道正常🔸濃濃的香甜蜜糖.📍甜辣味🔸韓式的甜辣醬配上炸雞一絕。📍芝士味🔸本人認為可以不試,只是芝士粉。😋味道:7/10🙃回頭:7/10💰消費:$128

📍炸雞
🔸非常香口
🔸肉質鮮嫩
🔸有不同部份。
📍薑蔥味
🔸最特別最好食
🔸必選
🔸原來薑蔥同炸雞係好夾。
📍秘製醬油味
🔸濃濃的韓式醬油味
🔸都係必點之選
📍蜜糖味
🔸味道正常
🔸濃濃的香甜蜜糖
📍甜辣味
🔸韓式的甜辣醬配上炸雞一絕。

📍芝士味
🔸本人認為可以不試,只是芝士粉。

😋味道:7/10
🙃回頭:7/10
💰消費:$128
2019-10-15
  • 六小碟
2019-10-21 70 瀏覽
係網上見到呢間鋪有得任食炸雞,同埋係李家既炸雞,師傅好似幾抵同幾有水準咁,一於黎試下。佢入面都幾大,同埋有好多卡位,都坐得幾舒服。炸雞方面,我叫左醬油同芝士兩種口味,因為係即炸,所以都等左一陣,但無令我失望! 啲炸雞上到黎勁香,熱辣辣,個皮好薄好脆,一咬落去好多肉汁,尤其是醬油味,入面啲汁甜甜地,正!除此之外,我仲叫左個燉牛肉,我覺得呢個都係必食,佢炆得好稔,好容易就可以整走啲骨,同埋非常入味,好好送飯,佢啲羅白都炆得好稔,又無渣,啖啖滿足。叫一個細份已經有4 件牛同兩舊大羅白,同朋友share岩岩好!食炸雞點少得啤酒,叫左枝裝韓國啤,佢會比個雪凍左既杯你裝,保持冰凍,非常貼心

2019-10-20 93 瀏覽
平時食開韓國料理除咗可以食到美味嘅肉外,其實仲有好多美食可以品嚐,今次就去左呢間韓式料理店開飯估唔到係度都有炸雞食真係有驚喜,又多一款特色美食選擇,而且仲有個任食炸雞套餐簡直超值,係口味方面都有五款咁多,有薑蔥、甜辣、芝士、蜜糖同秘製醬油味肯定食得滿足食得炸雞襯返杯啤酒一邊飲一邊食就最正,想食得開心D就一於點齊五款不同口味嘅炸雞一次過同時品嚐晒即叫即做保証食落夠晒香脆,等左一陣終於見到份量十足炸雞真係好吸引先食件香脆蜜糖炸雞夠晒惹味,外脆香甜之餘,又食到鮮嫩雞肉啖啖肉汁口感一流到另一款係秘製醬油炸雞味道特別香濃,炸雞吸收醬油精華食得份外滋味眨眼間食完一碟再來一輪真係滿足晒食慾,咁又食咗一餐超值美味韓式炸雞。