黑門水產すいさん (棉登徑)

KUROMON AQUATIC JAPANESE RESTAURANT (Minden Avenue)
自從開咗關之後身邊不斷有朋友去日本,去唔到旅行嘅我羨慕到不得了,但估唔到原來喺香港都可以食到好地道嘅日本味!首先叫左個極上大漁貝燒同黑門令蟹味噌甲羅燒,想講係好食到不!得!了!😍海鮮新鮮,大大隻嘅蠔同扇貝,加上三文魚籽同一堆海膽,簡直係鮮味大爆發!另外個甲羅燒非常特別,一堆嘅蟹膏蟹肉蟹籽都不在話下,最特別嘅係佢會配上一塊紫菜味梳打餅同炸蒜配埋一齊食,真係世界級,必點!見佢啲燒物咁正,即刻追加一個龍蝦湯煮海鮮,完全冇失望,龍蝦加上海鮮,最後就係成碗飲晒一滴都無剩🤤然後再叫咗個明太子炒飯同野菜天婦羅,前者香口惹味,鑊氣十足,後者外脆內軟,加上秘製醬汁,又係必叫之選🤤最後叫埋店員推介嘅神奈川針魚,店員話係本日推介,咁當然要一試啦,雖然已經食到好飽,但係刺身真係超新鮮,加上佢嘅特製醬汁,最後都係清晒😂😂真係要大大力推呢間餐廳!