2008-05-14
從來都未試過响1個月之內去同一間餐廳食2次Buffet, 今佐係第一間令我心動的!以buffet嚟講,今佐的款式算很少! 擺放食物的Buffet枱也只有約30幾呎長! 但食物的質數是超班的! 加上我又係刺身壽司嘅super fans,所以每次食完都回味無窮推介:海膽 -- 第一次去海膽係盛放在一片片的青瓜上, 第二次去係放响一板板的細板上。 2次都十分新鮮美味 (當然若要和北海道當地比較, 還是有點距離), 但响HK食到呢d質數, 已經算係佳品啦!日本鮑魚 -- 鮮甜爽口日本和牛 -- 正各款刺身 -- 三文魚, 帶子, 甜蝦, 吞拿魚......全部都係高質數!如果你本身只係抱著想食日本放題嘅心態嚟今佐食嘢, 咁可能你會失望! 因款式很少!但如果你係一位刺身(尤其是海膽) 壽司嘅super fans, 而對食物喜好是貴精不貴多, 咁你一定會愛上今佐!Buffet 只限weekend供應, 我估如果佢日日都供應buffet, 可能會蝕錢! 因為好多食物都算係貴價貨!P.S. 半島酒店有3 hrs free parking!
推介:
日本鮑魚 -- 鮮甜爽口
日本和牛 -- 正
P.S. 半島酒店有3 hrs free parking!