2022-10-10 96 瀏覽
犇道 📍屯門業旺路101號弦海地下G01B號舖地址 🌄環境 之前一直都係中午嚟㗎啦,今次試吓夜晚嚟,延續咗一向嘅好chill嘅氛圍,仲有盞燈仔,拍一下就可以轉到暖冷光線,加埋犇道一向嘅精緻黃銅餐具,好適合大家過嚟打卡,同朋友、另一半過嚟都好有mood,好正 🧡食物 一向對犇道嘅食物好欣賞,咁啱聽聞佢哋推出新套餐,有斧頭扒咁吸引,喺hall過去咁近,當然係過去試試㗎啦~咁成個雙斧頭扒餐就 $1588,星期六日同公眾假期就$ 1788,有兩隻pasta畀你選擇,而雙斧頭扒就一個豬一個牛,飲品仲可以半價添,其實真係幾抵食嘅!四個人去食都食到勁飽~😚 🍲是日餐湯 + 頭盤 是日餐湯就係南瓜湯嘅,仲有一條蒜蓉包,上面有啲番茄、黑醋咁,南瓜湯幾濃,仲有啲南瓜蓉,好香甜😝蒜蓉包同上面嘅蕃茄同黑醋好夾,蒜香味加上一啲酸酸甜甜嘅感覺,十分開胃~😚 推薦度:😋😋😋😋 🦀松葉鉗蟹蟹皇醬粗管粉 呢個不得了,幾乎係將成隻蟹嘅精華濃縮,好香蟹味,鹹鹹香香咁,十分惹味,而粗管粉係一個好好嘅醬汁載體,醬汁癡滿晒粗管粉嘅內外,十分好食!蟹鉗都唔差,肉質緊實,
犇道

📍屯門業旺路101號弦海地下G01B號舖地址
🌄環境

🧡食物

🍲是日餐湯 + 頭盤

推薦度:😋😋😋😋

🦀松葉鉗蟹蟹皇醬粗管粉

呢個不得了,幾乎係將成隻蟹嘅精華濃縮,好香蟹味,鹹鹹香香咁,十分惹味,而粗管粉係一個好好嘅醬汁載體,醬汁癡滿晒粗管粉嘅內外,十分好食!蟹鉗都唔差,肉質緊實,鮮甜,唔會唔新鮮,好出色!🥰

推薦度:😋😋😋😋😋

🪓南美洲特級戰斧牛扒

重量級來了!上台嘅時候講真嚇親,幾澎湃嘅份量😱我哋嗌左五成熟,話係最推薦嘅熟度,真係好正,咁厚嘅肉以為會好難咬,但係完全唔會,好嫩好多汁,好香牛味,而且份量真係好大,個牛排汁都好出色,鹹鹹地做到個點睛嘅效果,好食!😝

推薦度:😋😋😋😋😋

🐷西班牙穀飼豬斧頭扒

本身以為喺牛嘅光芒下佢會遜色啲,但係完全唔會,個調味做得好好,甜香好足,好入味,而且就算豬肉偏瘦都好,都唔會好鞋,總之好好食!😚

推薦度:😋😋😋😋

💚飲品
以下係我哋嗌嘅特調飲品,我自己最鍾意轉過彎就到同環法公路賽,酸酸甜甜好解膩,另外跟餐嘅話飲品半價,十分抵飲~

🍹破風手 $48

沖繩香檸汁接骨木梳打特調