2025-04-01
PARKSIDE@NINA📍Address: 荃灣楊屋道8號如心廣場一期2樓201號舖💰Spending: $200 per head (Dinner)—————— ฅ՞• •՞ฅ ———————以木化石為主題,裝潢簡約自然🌿,樓底超高,加上圓拱型天花設計,一走進去就覺得空間感十足!晚上餐桌上點著小蠟燭,整個用餐環境充滿浪漫氣氛,係打卡影相嘅絕佳地點!🍕 風乾火腿蘑菇薄餅選用酸種發酵餅底,更健康更天然,比傳統Pizza餅底更酥脆。餅底薄而香口,配搭風乾火腿及蘑菇的鹹香味道,層次豐富,非常適合想keep fit又愛吃Pizza嘅朋友!🥗牛油果三文魚沙律這款沙律配料超豐富,有牛油果醬、三文魚刺身、枝豆等,營養均衡,蛋白質滿滿🍮泰式奶茶焦糖燉蛋燉蛋滑嫩香甜,配上金黃香脆的焦糖層,甜度剛剛好,不會太膩🍹Baby GirL以草莓、番石榴糖漿搭配乳酪和梳打,酸甜適中,口感清新,絕對係女生必試的飲品!
—————— ฅ՞• •՞ฅ ———————
燉蛋滑嫩香甜,配上金黃香脆的焦糖層,甜度剛剛好,不會太膩