襯住今個星期六假期,我就去左位於觀塘既登堂叫左個 A Very Alice Tea Party Afternoon Tea Set,依個Tea Set係登堂最新推出架,咁就梗係去試下啦。依個Tea Set有成11款食物,甜點同咸點都設計得幾精緻,色彩繽紛,好吸引。甜點方面,“Sleepy tea” raspberry macaron做得幾出色,馬卡龍既甜俾中間既raspberry同吉士中和左,變到好易入口。Strawberry serenade crystal tart個賣相就好可愛,朱古力蘑菇幾濃味。Peanut Chestnut Tart個栗子蓉幾幼滑,唔會太過濃味,仲有少少花生,令口感更豐富。咸點方面,Salmon Roe Toro Avocado Tart有Toro同三文魚子,幾鮮味,味道都好夾。Uni Crab Meat Kimchi “Pie Tee”有海膽同蟹肉,海膽好甘香,配上蟹肉幾好味。我亦都另外點左兩杯飲品,Rich chocolate既朱古力味好濃郁,飲落唔會覺得太甜,鐘意飲朱古力既朋友可以試試。今次依個Afternoon Tea Set 我覺得食物整得幾精緻,餐

今次依個Afternoon Tea Set 我覺得食物整得幾精緻,餐廳亦都有為Alice Tea Party特別佈置,令人更有代入感。
2021-06-20
  • tiramisu