2019-01-21 98 瀏覽
和氣食堂喺沙田區一直處於高人氣餐廳之一,今晚終於約左幾個朋友去試,果然係一間性價比極高既餐廳。餐廳位於沙田河畔花園附近,其實沙田圍火車站行過去10分鐘都唔洗,渣車就更加方便,周圍都有好多位泊車。餐廳座位唔算多,但勝在可以GULU攞位,所以唔洗排好耐就可以入座了。餐廳食物質素非常高而且價錢好抵,首先介紹係沖繩風沙律和風,餐廳加左沖繩出產既海葡萄,之前去沖繩旅行食過一次已經覺得好特別好想再試,今晚食返都係煙煙韌韌好得意,可以試下。白咖哩烏冬配炸雞,白咖哩creamy得黎好香滑,烏冬入哂味,炸雞即叫即炸好香脆。黑豚腩燒丼係其中一樣招牌食物,黑豚腩燒得又淋又香又甜,份量又多配埋個飯真係勁正!千迴燒鳥,辣辣地好惹味,雞肉夠juicy,抵食又好味。麻辣鍋份量非常多非常豐富,唔算太辣我覺得味道啱啱好,無論肉定菜都入哂味,暖暖地天氣凍食就最啱。日本南瓜蕃薯天婦羅,炸得好香,南瓜同蕃薯都好甜好正,$48抵得都爆!雙重芝士鰻魚卷,芝土味夠重,配合埋夠哂厚肉既juicy既鰻魚,配撘得好好味。4點剌身,4樣都勁新鮮,刺身又厚切,特別勁鐘意個生蠔,大大隻又重海水味。最後係芝士厚燒玉子,燒得勁香勁,玉子又滑時間啱

餐廳食物質素非常高而且價錢好抵,

千迴燒鳥,辣辣地好惹味,雞肉夠juicy,抵食又好味。

最後係芝士厚燒玉子,燒得勁香勁,玉子又滑時間啱啱好,芝士完全融入。

食左咁多野,每人平均都係$200,真係完全無得頂,又搵到一間我的食堂。