2016-09-28 710 瀏覽
由外國返黎既朋友好快又要離開香港,叫我帶佢食啲抵食野,一於同佢黎左試呢間韓國野食估唔到真係咁抵食~~~平日下午茶時間黎到,大概得五六枱客好疏落,我同朋友兩個人都坐張大枱勁闊落。下午茶餐選擇有廿幾樣,全部都係三十幾蚊至四十蚊,只有少量烤肉會六七十蚊,我同朋友兩個人但又想試多啲,咪叫三個餐牛肉石頭鍋飯$39:一上枱果陣真係嚇親,無諗過下午茶可以咁大份量!牛肉大概有六七塊仲要係大塊,食落一啲都唔鞋口之餘仲有肉汁,配料又好多又有芽菜生菜絲蘿蔔絲等等,加埋中間既生蛋真係好豐富~~即刻撈云個飯,呢個時候職員特登走過黎叫我地唧多啲辣醬先會香,好細心本身食落真係有啲淡,但加左辣醬即刻去左另一個層次咁,正左好多倍呀!!韓式炒雞肉粉絲$36:三十幾蚊一個炒粉絲,估唔到都係咁大碟,其實我自己都試過炒粉絲,但出去食既大部份一係淡口得濟,一係就太油食唔落口囉!!呢到係完全無太油膩既感覺,反而覺得佢濕左少少囉,但令人驚喜既竟然係佢啲雞肉粒,以為係配角點知連雞肉粒都好入味同埋滑口,食到連舊雞粒仔都唔放過呀,粉絲同樣入味但因為整體較濕潤令粉絲略嫌唔夠彈牙。 豬肉炒年糕$36:平時炒年糕起碼都六七十蚊,但明明年糕眾所皆
估唔到真係咁抵食~~~
牛肉石頭鍋飯$39:
韓式炒雞肉粉絲$36:
豬肉炒年糕$36:
平時炒年糕起碼都六七十蚊,但明明年糕眾所皆知係好平既野
今次同樣三十幾蚊大大碟,唔叫真係對唔無自己啦
三碟入面呢碟相對無咁出色,最主要係個辣汁較淡,似係太多水,年糕粗身大條,有少少咬口但未算係最彈牙,可以做得更好,至於配料例如洋蔥等等都係勁多既~
兩個人最後埋單$118,仲要有三杯飲品兩碗湯同八碟前菜,您話咁既價錢仲要係高質食物真係邊到搵
一定會再黎呀!!!!!