2020-11-24 521 瀏覽
估唔到井財街都有雞煲食,仲要係任飲任食,一於走入去佳記品嘗吓先😜一坐低就遞碗滾水淥下啲碗,感覺好衛生,疫情吓做呢啲事都唔錯!之後有兩張配料紙原來除咗雞煲外,仲可以選擇其他火鍋,包括有皮蛋芫茜湯鍋、胡椒豬肚雞煲、水煮魚鍋、豬骨煲等!真係夠多元,夠吸引!雖然吸引,但我同我個朋友一心想食雞煲,就叫咗個勁少辣嘅佳記招牌雞煲🐔調味料同飲品都係自助式,飲品有台灣製造嘅茶、汽水、啤酒等,任揀又夠凍!雞煲一開蓋,香氣撲鼻,正👍🏻件件雞都係啖啖肉,無乜骨,食落鮮嫩又唔乾,煲入面仲有啲冬菇粒、青椒粒,全部都入哂味!我最欣賞呢個雞煲嘅辣同鹹味配合得天衣無縫,唔會偏向一個味道👍🏻雖然少辣但勁惹味,真係啱晒我又要怕辣又要去試辣嘅人😂😂😂食到咁上下,我就遞埋張火鍋配料紙出去,我哋分別叫咗西洋菜、、粟米、肥牛、滑牛、豬肚、手打墨魚滑同魚皮!每樣食材望落都好新鮮,西洋菜洗得好乾淨,完全無沙!魚皮夠大塊,每塊都卜卜脆!滑牛唔靭,夠哂嫩滑!肥牛雖然擺得好靚,但可惜滾完就散開哂咗,口感變相差啲啦!豬肚爽口,唔會又硬又乾!手打墨魚滑好大碟,又彈牙😋食咗一半先記得影相😂我見到周圍啲人加雞又加雞,本身我同我朋友都想加,真係好好食

飲品吧

調味吧

手打墨魚滑
手打墨魚滑好大碟,又彈牙😋食咗一半先記得影相😂
我見到周圍啲人加雞又加雞,本身我同我朋友都想加,真係好好食,非常入味😋😋😋佳記招牌雞煲好嘢👏🏻
可惜我哋食得太飽,個胃完全無位置加雞啦😂😂鬼叫啲配料都咁大碟咩!真係好鬼抵食!下次一於叫多幾個朋友一齊食,食埋其他口味先🤣🤣
手打墨魚滑
飲品吧