2016-05-30
今日收工同一班同事去食宵夜,去到已經十一點幾,去呢間原因係有同事睇過呢到d食評話睇落唔錯,之後就一行六人中伏。首先,一入到去,個地下勁跣,成個場黑媽媽,咩都睇唔到,咁我開閃光燈照下個地板啦,一開真係嚇一嚇,哇,油到呢。油都算啦,仲要一地都係垃圾,已經覺得中中地伏。我明白我地食咁夜一定會有d污糟,但唔會係一地垃圾囉,而且張台都好污糟。然後就開始嗌野食啦,上菜速度真係超級慢,刺身大部分都無味。個醬料碟又無洗過,一坐低見到已經唔開胃,油到呀媽都唔認得,用紙巾一抹變哂色,好鬼嘔心。我地加左88蚊要佢個額外野食,鮑魚OK,隻松葉蟹咸到死,一d都唔好食,生蠔腥到死,泰式生蝦薄過紙,難食。我地叫左一輪已經覺得好失望,無再添。最尾佢地再加野食啦 ,我都已經無咩胃口唔想食,點知佢地個廚房傻傻地,我地嗌6件佢黎左勁多件 ,咁我地同個侍應講話我地無叫咁多,個侍應死都話我地有,之後仲去拎單,張單係寫住6件既,個侍應話廚房執多左,話一陣睇下點但到我地埋單走都仲係到總括而言,環境、食物、侍應服務都係勁差,唔洗錢我都唔會再食 。
枝豆