2018-09-15
月頭手鬆,梗係要食下好西。呢間想食好耐,終於擇日嚟 😂 其實好想食意粉,但呢個月嘅lunch set 只有闊麵。見到有墨魚汁野,必然想揀,但點知係意大利飯,最怕一坺坺既硬心飯,好鬼難食... 但可能呢間唔係卦,試下啦,然後嗌左...Set 可以跟餐湯同沙律,加少少錢啫,梗係跟埋啦。是日餐湯係黑松露菇菌湯,聞到已經香,食落更菇菌味逼人,滿口黑松露同菇菌香氣 🤤 不過飲左一半之後就開始覺得幾鹹 😂 如果唔煮咁鹹就好啦,但我都有成碗飲晒。有餐湯又點少得個餐包。餐包外形細細,撕開細塊塗上牛油,食食食,慢慢咁有陣椰子香係口裏面散發出嚟。明明無椰絲,但有陣陣椰香。之後嚟凱薩沙律,沙律望落好簡單,一眼睇晒得生菜,車打芝士,麵包糠同乾煙肉碎,但居然出奇地好食 🤩 食落先知食材質量高而且新鮮,最重要係生菜非常爽脆 😋 車打芝士好味~主菜終於到,鱸魚墨魚汁意大利飯,擺盤同黑色既關係,外表非常唔討好,甚至可以用嚇人嚟形容 😂 但食左一啖,立即喜出望外,「墨」雪前恥,係我食過最好食嘅意大利飯。我以後一諗起意大利飯,一定係呢間,好好好食 😋 飯係潤濕,但無一坺坺硬心,而係有咬口。再加上每一粒都被香噴噴既墨魚汁包
但食左一啖,立即喜出望外,「墨」雪前恥,係我食過最好食嘅意大利飯。我以後一諗起意大利飯,一定係呢間,好好好食 😋 飯係潤濕,但無一坺坺硬心,而係有咬口。再加上每一粒都被香噴噴既墨魚汁包裹住,又用芝士拌煮,令飯更香口,味道更豐富。飯裏面仲加左小蕃茄,小蕃茄酸甜道濃郁,令飯增添滋味。食完一啖又一啖,食唔停口 🤤
食完再飲多杯 French Rose Latte, 真係極嘆 😎
French rose latte 係充滿玫瑰花香,味道香甜既奶蜜。飲一啖,玫瑰花蜜味會停留喺口度久久不散 😇 回味無窮
之後侍應比左將印花卡我,話午市時段每消費一次滿$102,會有一個印仔。集齊六個,可以有一個免費$102嘅 lunch set呀 🤩 哈哈哈