朋友仔在北角工作,於是約了在附近食好西~佢話成日行過呢條街都冇試過呢度D餐廳~尋日得閒就試試了~老實說,我地是被店面吸引到的,好似外國D小店咁~環境望落幾舒服午市SET都幾平民價錢~門面仲有D好精美的CAKE~(最後我地是飽到叫唔到CAKE的。。。)我地都成2點先黎到,都FULL HOUSE,一坐低見到MENU FEATURE薯條, 就點左個黃金炸薯條來試~首先來的是SALAD前菜~有條熱辣辣的GARLIC BREAD~好香~然後好快就上左我勁期待的黃金薯條了~~WOW~~真係用咸蛋黃炒的,心心眼~~熱辣辣, 一陣咸蛋黃的香氣,幾熱氣都要食埋佢呀!!!脆到卜卜聲呢個一大舊泡泡的,是YOGURT DRINK~可自選幾種水果味~我和朋友揀左PEACH同STRAWBERRY~~還有我最愛的鵝肝多士~$48~抵食呀~鵝肝又厚又大件,煎到剛剛熟,面頭有D黑醋汁, 味道超夾~咬落去有溶化的感覺,人間極品,如果唔係怕肥, 食多幾件都仲得!!!必點的!!!我朋友杯白桃YOGURT仲有一份SET是鯛魚蕃茄意粉,賣相一流,茄汁味好味, 不會太酸或太甜~~但是個魚有點腥~ 唔計個魚, 呢碟粉都有4星~~呢個
朋友仔在北角工作,於是約了在附近食好西~
佢話成日行過呢條街都冇試過呢度D餐廳~尋日得閒就試試了~

午市SET都幾平民價錢~

黃金炸薯條

鵝肝多士

我朋友杯白桃YOGURT

但是個魚有點腥~ 唔計個魚, 呢碟粉都有4星~~
鯛魚柳扁意粉

呢個就係VILLA VILLA自制的墨汁餅底PIZZA了,我地選了DOUBLE CHEESE,估唔到香脆得咁緊要, 咬落卜卜脆~~唔好睇佢咁大個,其實是食到幾件的,因為佢做到好薄~~同埋好好味,食完一件又一件!
雙重芝士薄餅

我地一定會再黎架~~食咁多野先再3百零蚊, 抵到爛~~~!
2017-08-15
黃金炸薯條