近期天氣真係好凍,好想日日都打邊爐但又怕悶,於是有日比我搵到依間漁火,啲湯底好似好吸引咁,就即刻約人去試下。嗰日我地六點九左右到,一出電梯就見到門口有水箱養住啲新鮮既海產,而入到去裝潢都比較私隱度高,一枱枱既卡位椅背係高到唔會睇到其他人,覺得咁樣好好,唔同出面咁隔係好似同啲唔識既人坐埋一齊咁。我地叫咗兩款湯底,雙拼加廿蚊但多個選擇喎緊係加啦哈哈台式正宗麻辣鍋+自家鮮魚清湯鍋覺得兩款湯底都好唔錯!魚湯一嚟到嗰時我試咗啖,然後馬上飲咗成碗!佢真係好鮮甜,而且仲好足料,入面啲豆腐係一磚磚咁落。而麻辣湯就食落嗰時先知正,辣得嚟唔係死辣,係有麻香,同埋唔會蓋過曬食物既味道,反而令食物更加出色,尤其係配合返魚!叫咗雪白鮮鱔片,份量嚟講都算多,價錢都公道。爽脆得嚟魚肉鮮嫩,用麻辣湯碌比用返魚湯碌更覺得佢係鮮甜既,真心推薦依個組合!!!叫埋個漁火特選牛盛薈,入面就有齊曬依度每一款牛肉,以為會得幾塊比你試下啦,點知嚟到既份量係可以三至四個人share。最鍾意手切頂級prime牛肉,軟韌適中又有牛味。牛頸都幾好,出面比較少地方有,係要去啲中價位既火鍋店先見到。始終唔同平價既肥牛嘛。整體覺得都幾好,而價錢埋

我地叫咗兩款湯底,雙拼加廿蚊但多個選擇喎緊係加啦哈哈
台式正宗麻辣鍋+自家鮮魚清湯鍋

叫咗雪白鮮鱔片,份量嚟講都算多,價錢都公道。

整體覺得都幾好,而價錢埋單除開會比放題店貴少少,但食材上就真係差好多,淨係湯底都夠曬誠意好想下次再去食佢個鱔片,要快啲再約朋友去
2018-01-24
15 分鐘 (堂食)