2024-08-30 370 瀏覽
最近見到好多朋友都介紹呢間喺尖沙咀嘅韓國烤肉餐廳,今日咁啱經過附近,咁就一於去試吓啦。一去到見到間餐廳真係好有韓國風,而且入面嘅職員全部都係韓國人嚟,好似去咗韓國一樣啊。聽人講呢度嘅醬油蟹非常出色,咁就叫一隻嚟試吓啦。估唔到真係好大隻同埋好多膏,仲好食過喺韓國食呀。另外呢度嘅烤肉都好多人讚,咁我哋就叫咗牛肉,豬肉同埋雞肉。而我就覺得佢嘅牛肉最出色,肥瘦分明,而且咬落完全唔硬,牛味都好夠,佢嘅醃料味唔係好重,食得出佢原本嘅牛肉係好高質。食韓國嘢梗係要食辣海鮮湯啦,呢度嘅辣海鮮湯唔算太辣,而且好足料,入面有好大隻蝦同埋蜆。同埋佢唔算太辣,老人家或者小朋友都食得。我覺得呢度最抵讚嘅係,啲職員都肯好肯幫手。會幫我哋烤肉,咁就唔使怕辣親手或者時間掌握得唔好啦。呢間餐廳性價比好高,而且食物都好高質,唔怪得咁多人嚟食啦。

呢間餐廳性價比好高,而且食物都好高質,唔怪得咁多人嚟食啦。