2022-12-16 91 瀏覽
翻工咁忙,收工就肯定要去食翻啲好野先得啦😜今次同屋企人去左係旺角嘅Ruby Tuesday 食dinner 😍真心覺得佢嘅嘢食豐富又好食,😘不過因為最近佢呢間大樓裝修緊,所以如果大家去記得要去近奶路臣街嘅入口入經典燒排骨($438/full rack)黎得Ruby Tuesday 梗係要叫佢哋嘅燒排骨啦😉今次我哋揀左燒烤汁🤭真心好啱我胃口,食落好香燒烤味又帶點甜🤤加上佢嘅排骨燒得好好,啲肉食落香得黎但又好軟熟,而且佢肥瘦適中,所以食落好滿足芝士辣肉醬焗玉米片($178)呢個玉米片都幾唔錯㗎👍🏻佢嘅玉米片焗得好夠脆,所以食落好香口😜加上佢勁豐富嘅芝士、辣肉醬、牛油果醬同sour cream😘整體食落嘅味道好豐富,但又唔會膩脆雞芝士通心粉($238)呢個真心都要大讚😜真心好好味🤤首先佢嘅脆雞炸得好香口又唔會乾,身落香脆得黎又帶啲辣🤭加上佢嘅芝士通心粉都好正,芝士味勁重但又唔會太鹹太膩,整體食落香口又濃郁,正另外,我哋仲叫左荔枝鮮苺梳打($78)同夏日陽光($78),呢兩杯飲品都唔錯,fresh得黎又唔會太甜,配野食就啱曬啦佢嘅位置真心好近地鐵站,基本上一出就係😜勁方便😍加上佢環境又好,真心

經典燒排骨($438/full rack)

芝士辣肉醬焗玉米片($178)

脆雞芝士通心粉($238)

佢嘅位置真心好近地鐵站,基本上一出就係😜勁方便😍加上佢環境又好,真心好啱放假放工同朋友黎試