食物ok, 不過如果唔係會員既話唔會去食,其實折咗都覺得唔太抵地點:旺角站上去就係,算好方便讚既地方:坐得舒服,同朋友傾計一流食物質素:都算大份,魚柳好食估唔到星期日,都少人
2024-03-17
$370.4
New Orleans Seafood
  • NewOrleansSeafood
2023-12-19 381 瀏覽
今日即興黎個午餐🤔定下午茶🤣總之飯聚啦。3:00先諗食咩,好彩旺角邊有餐廳落場呢回事🤣食咩話咁快諗到。大大個招牌,見到你啦,就你。新店大,舒服😌,呢啲時間去,更加清淨好坐,大大張卡位,窗口位,仼你揀。有會員卡係抵既,食乜都半價,痴線到,紅白酒都半價😁不過,我哋都揀左2個set lunch ,同樣都有會員價,不過唔係半價。但原來set lunch 對2個女仔,一人叫一個set 都係非常難殲滅🫣叫左一份漢堡,叫左份豬肋骨,一如既往味道😋
今日即興黎個午餐🤔定下午茶🤣總之飯聚啦。
大大個招牌,見到你啦,就你。
有會員卡係抵既,食乜都半價,痴線到,紅白酒都半價😁
叫左一份漢堡,叫左份豬肋骨,一如既往味道😋
2023-12-18
2023-10-05 452 瀏覽
食餐飯教要問你入唔會 要1500蚊入會費..低能定發神經!會員百幾蚊個通粉..唔係就要幾百蚊咁既通粉..真心可一不可再..錢係要洗 但洗得其所..味道又唔係好食過人..試過一次肯定唔會再嚟
2023-10-05 348 瀏覽
餐廳環境不俗,座位寛闊。入座時已有職員推介入會埋單有折扣優惠,打開餐牌發現會員與非會員價錢差距有一倍。會籍要1500蚊兩年,但不包含任何現金價值,入會只有一些優惠卷和埋單折扣優惠。考慮到一份食物非會員價差不多要成四五百,餐廳當時又做緊一些promote,我哋用1000蚊就入咗會。點了一份西冷扒,墨魚麵和洋蔥圈,食物份量不少,味道不差,尤其是最後加點的甜品。如果點汽水還可以添飲。因為做了會員,由原本1200蚊埋單減到700幾蚊,都不算特別便宜。如果不加入會員,收正價的話就可會更加貴。

2023-09-30
2023-08-22 408 瀏覽
今天1:30來到很快安排入座,看看午餐menu, 由$58起-$2xx豐儉由人,選擇也很多,有意粉,漢堡包, 三文治,牛扒, ribs, 另外每個午餐可以add on 加錢叫一樣 side, 真係抵,因為正價餐牌不便宜。 不過Lunch set (午餐) 只是星期一至五才供應,星期六日或假期就要正價餐牌order。 南瓜湯帶點小辣,我個人不食辣。ice tea 和意粉都正常水準,但最驚喜的是意粉上的多士,超crispy又香,但係成餐飯最好食一定係迷李布朗尼配雪糕 (Mini chocolate brownie with ice cream) Brownie 味道香濃但甜而不膩,加上Vanilla ice cream,令人回味無窮。
南瓜湯帶點小辣,我個人不食辣。
2023-08-22
  • chocolate brownie with icecream
2023-07-16 252 瀏覽
星期五即興同朋友食晚餐,冇訂位嘅情況之下,我哋考慮去旺角Ruby Tuesday。好好彩,今次都有位。其實餐廳幾好坐,好闊落,枱與枱之間都唔算好擠迫。我哋叫咗一個拼盤,一份ribs加雞翼, 一柸Ruby Refresher, 一柸Lychee Refresher。Ruby ribs 一向都正,一直Keep到水準。兩杯飲品都好清新,飲完好醒神。拼盤都好味。我地係member,所以有優惠,如果冇優惠,感覺上唔太抵食。見到隔籬枱飲大大杯飲品,感覺好開心,我下次都試吓先。

2023-06-29 159 瀏覽
好耐都無食Ruby Tuesday 佢嘅會員優惠真係好抵而且每碟都份量十足 啱哂同朋友/屋企人聚餐食!______________________________/ Chicken Fajita / 會員價$159 • 318烤雞以鐵板呈上 所以保持住熱辣辣雞肉嘅份量同樣好多 而且肉質幾唔會好鞋 帶少少肉汁另外仲會配埋墨西哥餅 大量生菜絲 • 番茄粒 • 芝士 • 醬汁墨西哥餅夾埋雞肉同配料wrap住一齊食 很正!/ 香芒大蝦墨西哥玉米餅沙律 / 會員價 $119 • 238沙律係第一樣上枱嘅菜式 個份量大到嚇一嚇親墨西哥玉米餅炸到好似碟嘅形狀 中間裝上沙律菜沙律菜預先已經拌好醬汁 蝦肉大隻爽口加埋少少芒果醬點綴 夠哂fresh/ 烤羊架 / 會員價 $234 • 468足足有三大件 好厚肉 而且生熟度剛好羊架旁配上薯蓉烤蔬菜 配菜同樣豐富 幾高質

好耐都無食Ruby Tuesday
佢嘅會員優惠真係好抵

而且每碟都份量十足
啱哂同朋友/屋企人聚餐食!

烤雞以鐵板呈上 所以保持住熱辣辣
雞肉嘅份量同樣好多
而且肉質幾唔會好鞋 帶少少肉汁

另外仲會配埋墨西哥餅
大量生菜絲 • 番茄粒 • 芝士 • 醬汁

墨西哥餅夾埋雞肉同配料wrap住一齊食 很正!

沙律係第一樣上枱嘅菜式 個份量大到嚇一嚇親

/ 烤羊架 / 會員價
$234 • 468

足足有三大件 好厚肉 而且生熟度剛好
羊架旁配上薯蓉烤蔬菜 配菜同樣豐富 幾高質
一出lift見到 每台的單張架也放了一張有關1hr. 或 2hrs. free flow 飲品優惠,當問服務員有關優惠,她說今天沒有,只是平日才有。我再看看有關單張,服務員也拿出單張前後一望,說沒有優惠邊張單張方會入去單張架。單張根本沒有寫那日才有優惠,那是違反了<商品說明條例> 嗎?焗你入會,非會員正價是雙倍:一入去就 hard sell 你比$1500做會員,兩年內可享半價食物及飲品半價優惠,但若你是非會員,則要付雙倍價錢(市面上同等級的餐廳雙倍價錢)冇興趣入會,唔會再去囉!

焗你入會,非會員正價是雙倍:

冇興趣入會,唔會再去囉!

2023-06-24
用餐優惠
信用卡優惠
2023-06-23 871 瀏覽
【Ruby Tuesday】開正地鐵站隔離 超方便😆如果係會員既話 佢哋所有經典菜式都半價而且份量超大份!Prime Ribeye 💰$249 (會員價)肉眼扒既牛味好濃而且好厚身 食落有小小根但唔算好韌 以呢個價錢黎講算好抵食🤓芝士辣肉醬焗玉米片 💰$89 (會員價)個人係勁鍾意食Nachos 佢啲玉米片係腍身唔係脆卜卜嗰種 食落冇咁乾身 配埋辣辣地嘅肉醬同埋greek yoghurt 係Perfect match😆😆Four way Sampler 💰$134 (會員價)小食拼盤我哋分別叫咗雞翼 炸洋蔥圈炸蝦同埋炸魷魚所有炸物都正常發揮啦 雞翼就有啲偏辣 唔食得辣嘅朋友仔要注意啦😆Chocolate Tallcake 💰$99 (會員價)又係超級無敵勁大份嘅甜品!!佢用咗朱古力蛋糕做底 然後on top 再加cream同埋雪糕🍦 蛋糕做得幾鬆軟 配埋雪糕係幾好食 但超邪惡😈😈 建議同多幾個friend一齊share宜家佢地平日旺角店 5-10pm 仲有得加低至88蚊就可以有1個鐘free flow😆 啱晒同一班朋友一齊嚟chill drink 🍺
【Ruby Tuesday】

開正地鐵站隔離 超方便😆

如果係會員既話 佢哋所有經典菜式都半價
而且份量超大份!

Prime Ribeye 💰$249 (會員價)

芝士辣肉醬焗玉米片 💰$89 (會員價)

Four way Sampler 💰$134 (會員價)

小食拼盤我哋分別叫咗雞翼 炸洋蔥圈炸蝦同埋炸魷魚

Chocolate Tallcake 💰$99 (會員價)

又係超級無敵勁大份嘅甜品!!

$403.5 (晚餐)
今次去到𝑹𝒖𝒃𝒚 𝑻𝒖𝒆𝒔𝒅𝒂𝒚旺角分店,環境好大好寬敞 而家有個會員優惠🤩菜式全部半價,抵食好多❣️食物份量全部都好大碟,可以一大班人𝒔𝒉𝒂𝒓𝒆 .📍滋味炸蝦(𝑴𝒆𝒎𝒃𝒆𝒓 $89;𝑶𝒓𝒊𝒈𝒊𝒏𝒂𝒍 $178) 𝑻𝒚𝒑𝒉𝒐𝒐𝒏 𝑺𝒉𝒓𝒊𝒎𝒑 一客5大隻🍤,外層脆身中間蝦肉爽口🤤 再沾上香辣千島醬🔥,超級惹味‼️ . 📍手撕豬墨西哥烤薄餅(𝑴𝒆𝒎𝒃𝒆𝒓 $159; 𝑶𝒓𝒊𝒈𝒊𝒏𝒂𝒍 $318) 𝑷𝒖𝒍𝒍𝒆𝒅 𝑷𝒐𝒓𝒌 𝑸𝒖𝒆𝒔𝒂𝒅𝒊𝒍𝒍𝒂 一客6件,餅皮夠薄烘得微脆❣️中間夾咗大量手撕豬肉同芝士🧀️ 豬肉食落唔乾柴🐷,甜甜地帶微辣🔥 旁邊配咗原味乳酪同蕃茄莎莎🍅 .📍特級肉眼扒(𝑴𝒆𝒎𝒃𝒆𝒓 $249;𝑶𝒓𝒊𝒈𝒊𝒏𝒂𝒍 $498) 𝑷𝒓𝒊𝒎𝒆 𝑹𝒊𝒃𝒆𝒚𝒆 肉眼點咗3成🥩,切開顏色粉嫩,味道都唔錯 不過就有啲筋,部份位置較難咬開🙈 旁邊有蘿蔔🥕、南瓜🎃同酸忌廉芝士焗薯🥔做配菜 .📍濃情朱古力(𝑴𝒆𝒎𝒃𝒆𝒓 $99;𝑶𝒓𝒊𝒈𝒊𝒏𝒂𝒍 $198) 𝑪𝒉𝒐𝒄𝒐𝒍𝒂𝒕𝒆 𝑻𝒂𝒍𝒍𝒄𝒂𝒌𝒆 份量相當大,需要同朋友分享😆 有幾層朱古力蛋糕,再放上2球雪糕、忌廉同焦糖醬 蛋糕有朱古力味🍫,部份位置有啲流心

今次去到𝑹𝒖𝒃𝒚 𝑻𝒖𝒆𝒔𝒅𝒂𝒚旺角分店,環境好大好寬敞
而家有個會員優惠🤩菜式全部半價,抵食好多❣️
食物份量全部都好大碟,可以一大班人𝒔𝒉𝒂𝒓𝒆
𝑻𝒚𝒑𝒉𝒐𝒐𝒏 𝑺𝒉𝒓𝒊𝒎𝒑
一客5大隻🍤,外層脆身中間蝦肉爽口🤤
再沾上香辣千島醬🔥,超級惹味‼️

𝑷𝒖𝒍𝒍𝒆𝒅 𝑷𝒐𝒓𝒌 𝑸𝒖𝒆𝒔𝒂𝒅𝒊𝒍𝒍𝒂
一客6件,餅皮夠薄烘得微脆❣️
中間夾咗大量手撕豬肉同芝士🧀️
豬肉食落唔乾柴🐷,甜甜地帶微辣🔥
旁邊配咗原味乳酪同蕃茄莎莎🍅

肉眼點咗3成🥩,切開顏色粉嫩,味道都唔錯
不過就有啲筋,部份位置較難咬開🙈
旁邊有蘿蔔🥕、南瓜🎃同酸忌廉芝士焗薯🥔做配菜

份量相當大,需要同朋友分享😆
有幾層朱古力蛋糕,再放上2球雪糕、忌廉同焦糖醬
蛋糕有朱古力味🍫,部份位置有啲流心嘅朱古力

📍蘋果脆趣(𝑴𝒆𝒎𝒃𝒆𝒓 $44;𝑶𝒓𝒊𝒈𝒊𝒏𝒂𝒍 $88)
𝑨𝒑𝒑𝒍𝒆 𝑪𝒓𝒖𝒎𝒃𝒍𝒆
蘋果加上脆身金寶同雪糕🍨,味道𝒐𝒌,冇乜驚喜

🔥旺角店𝑭𝒓𝒆𝒆 𝑭𝒍𝒐𝒘 :平日夜晚5-10𝒑𝒎有$88任飲5款酒精飲品🍸,可以飲足一個鐘😏

2023-06-19 573 瀏覽
𓆻 𓆻早幾日約了朋友吃晚飯,突然遇上大雨,終是立即決定到鄰近旺角地鐵站的 Ruby Tuesday。位於旺角友誠商業中心3樓,一出地鐵站E2已經到達,連傘都不用開,實在方便!Ruby Tuesday 出名菜式份量大,剛好朋友是會員,我們還可以會員半價享用餐點!原來旺角店有Drinks Free Flow,平日晚上 5-10pm 以低至 $88優惠價,可享1小時任飲5款酒精飲品。實在是朋友聚會盡興之選!𓏌 香芒大蝦墨西哥玉米餅沙律 $124 會員價先來一個香芒大蝦墨西哥玉米餅沙律。非常特別的外型,用上墨西哥玉米餅承載着沙律菜和大蝦。玉米餅有點像炸雲吞皮,不油膩而且飽肚,很抵食。𓏌 經典燒排骨 (半份) $174 會員價Ruby Tuesday 的經典燒排骨不用介紹了吧?是每次來的必點菜式!燒排骨肉腍入味,輕輕一挑已經輕鬆去骨,非常方便。𓏌 焗原隻龍蝦意大利幼麵 $249 會員價原隻龍蝦對半切開,肉質鮮味爽口,大家分著吃都方便。意麵彈牙掛汁,好好吃!𓏌 Jack Daniel's Tennessee Whiskey $34 會員價朋友聚會就是要喝酒。大家來Cheers!𓏌 Tropical

𓆻 𓆻

𓏌 香芒大蝦墨西哥玉米餅沙律 $124 會員價

經典燒排骨 (半份)

𓏌 經典燒排骨 (半份) $174 會員價

𓏌 焗原隻龍蝦意大利幼麵 $249 會員價

朋友聚會就是要喝酒。大家來Cheers!

香芒大蝦墨西哥玉米餅沙律
Tropical Tea Punch

𓏌 Tropical Tea Punch $39 會員價
用上芒果、菠蘿和橘子汁,喝起來還喝到滿滿的石榴,非常refreshing!

𓏌 雪糕新地 $34 會員價
來個大人小朋友都愛的雪糕新地。用經典雪糕杯盛著,就是一上桌已經心心眼。

Ruby Tuesday 份量的確足料!加上會員價半價,連我都忍不着join了會員呢。以後到不同地區分店約朋友吃飯也方便抵食。

𓈊 𓈊

雪糕新地
2023-06-06
經典燒排骨 (半份)
香芒大蝦墨西哥玉米餅沙律
Tropical Tea Punch
雪糕新地
  • 經典燒排骨
長假期在旺角行街,隨意亂逛發現原來Ruby Tuesday地鐵站附近有分店,地理位置相當方便。餐廳環境舒適輕鬆,適合約朋友一齊聚會/收工約食飯,正好朋友是會員。餐廳有幾款熱門推介,包括有經典燒排骨、特級肉眼扒同埋濃情朱古力等,做咗會員仲可以半價享用佢哋嘅經典燒排骨同埋特級肉眼扒呢兩個西餐經典菜式添。<經典燒排骨> $348 (會員價:$174)燒排骨喺餐廳嘅signature,本身都知佢嘅排骨好大份,所以今次叫咗半份,選擇了蜜糖燒烤汁。排骨表面佈滿醬汁,香甜微辣,幾刺激味蕾,排骨燉得軟爛,容易分離,方便進食。<手撕豬墨西哥烤薄餅> $318 (會員價:$159)烤薄餅看似不算厚身,但內餡手撕豬肉分量實在。手撕豬肉再加上略帶辣度嘅燒烤醬好惹味,還可以點酸忌廉或者莎莎醬嚟食。<脆雞芝士通心粉> $238 (會員價:$119)通心粉充滿芝士醬,用匙羹撈起身仲有拉絲效果~炸脆雞雖然用咗雞胸,但淋上咗意大利番茄醬,一啲都唔覺得嚡,個人認為小朋友一定喜歡這個菜式。<煙肉牛油果烤雞漢堡> $248 (會員價:$124)漢堡入面嘅配料有煙

<經典燒排骨> $348 (會員價:$174)

<手撕豬墨西哥烤薄餅> $318 (會員價:$159)

<脆雞芝士通心粉> $238 (會員價:$119)

<煙肉牛油果烤雞漢堡> $248 (會員價:$124)
漢堡入面嘅配料有煙肉、烤雞胸、牛油果、車打芝士、紫洋蔥、生菜和蕃茄。蔬菜同肉比例恰當,只是雞胸肉略嫌有點嚡。除咗漢堡旁邊亦附上新鮮炸好的粗薯條配番茄醬,熱辣辣食好香口。

<燒烤汁雞肉焗玉米片> $178 (會員價:$89)
玉米片分量超多,配料豐富,包括燒烤汁風味嘅雞肉、芝士、墨西哥辣椒、蕃茄碎,配搭嘅醬汁有莎莎醬、酸忌廉&牛油果醬。玉米片入口香脆,味道酸辣開胃,幾適合作餐前小食。

餐廳嘅菜式分量頗大,最重要嘅喺做咗佢哋嘅會員可以享有半價優惠。另外旺角店做緊優惠,平日夜晚5pm - 10pm 可以1個鐘頭任飲5種嘅酒精飲品,價錢最低只需$88,等下次約埋朋友再嚟啦。

• 手撕豬墨西哥烤薄餅
2023-06-15 89 瀏覽
相信大家對Ruby Tuesday依間美國餐廳唔會陌生。今次旺角分店環境十分寬敞舒適,位置亦相當方便,喺MTR隔離,好適合朋友聚會同埋收工約食飯!依家會員仲可享受半價優惠,可以點選經典菜色包括經典燒排骨、特級肉眼扒,同埋濃情朱古力😋此外,旺角店仲提供Free Flow酒水暢飲優惠,平日晚上5-10pm,只需$88就可以1小時任飲5款酒精飲品,同朋友嚟Happy Hour 啱曬!.🟠經典燒排骨燒排骨絕對是必點菜式!除左肉質好嫩滑,BBQ燒烤醬汁亦都好入味,酸酸甜甜非常之開胃!😋😋😋🟡珍寶蟹肉餅珍寶蟹肉餅亦都係經典菜色,裡面的蟹肉非常豐富,煎得香脆可口。🔵精選和牛超級漢堡和牛漢堡非常厚實,除左大大塊和牛漢堡,仲有多種配料,包括熱溶芝士、煙肉、生菜、洋蔥、番茄和酸瓜,令整體味道更豐富。🟢滋味炸蝦炸蝦勁大隻,外皮香脆,蝦肉彈牙,醬汁帶有微辣,好好味👍🏻👍🏻

🟠經典燒排骨

🟡珍寶蟹肉餅

🔵精選和牛超級漢堡

🟢滋味炸蝦
  • 滋味炸蝦
2023-06-14 94 瀏覽
🤩好耐冇嚟食Ruby Tuesday 今次收工同朋友一齊去咗旺角新分店鋸扒 佢有會員卡餐牌上面大部份菜式都可以有半價 好扺食😍-洋蔥湯濃郁得來帶啲焦香味 仲有啲麵包粒吸滿湯汁鍾意飲洋蔥湯嘅可以一試😋-檸檬烤雞沙律 食牛扒之前想食啲菜先一嚟估唔到份量咁大 檸檬醬汁好清新開胃 生菜配上牛油果加烤雞 配搭完全唔會出錯-珍寶蟹肉餅 有兩大塊 俾我嘅手掌更大塊🤣外皮煎得香脆唔油膩 入面有好多一絲絲嘅蟹肉加埋檸檬汁同沙律醬好好味👍🏻-終於嚟到主角特級西冷牛扒 揀咗蘑菇汁五成熟賣相好吸引 切開係嫩粉紅色 唔會好多血水食落牛肉味好濃有肉汁 完全唔韌 配菜除咗烤蔬菜之外 仲有一整個焗薯😍唔係特別大食嘅話 兩個人share就啱啱好~-飲品方面 鍾意飲酒嘅話推介你哋星期一至五嚟旺角分店夜晚五點至十點 1小時內任飲五款酒精飲品只係$88🤩好味評分😋:5/5🌟🌟抵食指數🤑:4/5 🌟🌟餐廳環境 🤪:4/5🌟🌟價錢💰:~$400@1地址:Ruby Tuesday @rubytuesdayhk旺角西洋菜南街51號友誠商業中心3樓#littlefoodtour旺角#littlefoodtour美式#rubytuesd
🤩
終於嚟到主角特級西冷牛扒 揀咗蘑菇汁五成熟
賣相好吸引 切開係嫩粉紅色 唔會好多血水
食落牛肉味好濃有肉汁 完全唔韌
配菜除咗烤蔬菜之外 仲有一整個焗薯😍
唔係特別大食嘅話 兩個人share就啱啱好~
飲品方面 鍾意飲酒嘅話推介你哋星期一至五嚟旺角分店

價錢💰:~$400@1
旺角西洋菜南街51號友誠商業中心3樓

#littlefoodtour旺角
#littlefoodtour美式
#rubytuesdayhk #rubytuesday #旺角美食 #旺角西餐 #香港扒房 #燒排骨 #肉眼扒

2023-06-14 78 瀏覽
《 😋晴晴港飲港食 #misshcfoodie 》Ruby Tuesday相信大家都食過最近喺旺角開咗新分店位置超方便 好近地鐵站 5分鐘就到餐廳夠唒大 環境坐得好舒服食Ruby Tuesday做會員真係好抵大部分嘢都可以用半價就食到😲好食得嚟份量又夠大鍾意飲酒嘅朋友唔好錯過旺角店平日夜晚5-10pm$88任飲一小時!🥔焗薯皮 會員價 $89 👍好耐無食過焗薯皮呢度唔似出面咁淨係得好薄嘅薯仔皮係黐住少少薯仔肉一齊焗焗到好脆好香口😋上面仲有溶咗嘅cheese ,酸忌廉同煙肉🥩特級 Aged Prime 西冷扒 會員價 $264+ 露比薯條 $29叫咗medium rare 煎得啱啱好份量都幾大塊 西冷肉質嫩滑又juicy表面微帶焦脆邊位帶少少肥膏又唔會好油膩原來仲配有好大個芝士煙肉焗薯😲面頭有酸忌廉更滋味手撕豬墨西哥烤薄餅 會員價 $159豬肉帶煙燻香味配埋車打芝士好惹味係對唔食得辣嘅我太辣薄餅好薄一啲粉感都冇配酸忌廉又幾夾🤔朱古力布朗尼 會員價 $69又忍唔住食甜品🫣朱古力味好香濃入面有好多果仁不過個人就唔鍾意食nuts😮‍💨最正係上面配有雲呢拿雪糕可以mix埋brownie食意式芝士
《 😋晴晴港飲港食 #misshcfoodie 》

食Ruby Tuesday做會員真係好抵
大部分嘢都可以用半價就食到😲
好食得嚟份量又夠大
鍾意飲酒嘅朋友唔好錯過旺角店平日夜晚5-10pm
$88任飲一小時!

🥔焗薯皮 會員價 $89 👍
好耐無食過焗薯皮
呢度唔似出面咁淨係得好薄嘅薯仔皮
係黐住少少薯仔肉一齊焗
焗到好脆好香口😋
上面仲有溶咗嘅cheese ,酸忌廉同煙肉

🥩特級 Aged Prime 西冷扒 會員價 $264

環境: 7.5/10
服務: 7.5/10
回頭率: 7.5/10

👍=必食

📍 Ruby Tuesday (友誠商業中心)
地址: 旺角西洋菜南街51號友誠商業中心3樓
電話: 28613819