餐廳: 五月星牛肉麵
資訊:

2021-07-24 54 瀏覽
CP值:5/5💛💛💛💛💛 價錢Price:- 招牌紅燒牛肉麵 Red Braised Beef Noodles Soup:$73- 刈包 Stewed Pork Belly Gua Bao:$32- 試管鹽酥雞 Taiwanese Deep-fried Chicken:$48- 黃金皮蛋 Thousand-year Egg:$15- 蒜泥白肉 Sliced Pork in Minced Garlic:$32- 百香果綠茶 Passion Fruit Green Tea:$22- 百香果益力多 Passion Fruit Yakult:25 好耐都未試過俾滿分,因為尼間台灣菜真係勁正呀👏🏻👏🏻唔怪之得星期一至五嘅夜晚都會滿晒人👍🏻 紅燒牛肉麵嘅牛肉肉質勁鬆軟,唔會柴皮咁👍🏻仲要個湯勁香牛肉味,但飲左都唔會口渴,完全真材實料!🤤 刈包不嬲都係我去親台灣餐廳見到都必點嘅但講真,好多間都做唔到台灣嘅傳統味道唔係冇花生粉,又係冇酸菜,又或者個包唔熱🙃但尼間嘅刈包絕對係我係台灣食到嘅味道!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻個包係個籠仔入面,岩岩蒸出嚟熱辣辣咁上檯😍😍仲要啲花生、酸菜、青瓜多到爆!😱最緊要係舊
CP值:5/5💛💛💛💛💛

價錢Price:
- 黃金皮蛋 Thousand-year Egg:$15

好耐都未試過俾滿分,因為尼間台灣菜真係勁正呀👏🏻👏🏻
唔怪之得星期一至五嘅夜晚都會滿晒人👍🏻

紅燒牛肉麵嘅牛肉肉質勁鬆軟,唔會柴皮咁👍🏻
仲要個湯勁香牛肉味,但飲左都唔會口渴,完全真材實料!🤤

刈包不嬲都係我去親台灣餐廳見到都必點嘅
但講真,好多間都做唔到台灣嘅傳統味道
唔係冇花生粉,又係冇酸菜,又或者個包唔熱🙃
但尼間嘅刈包絕對係我係台灣食到嘅味道!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
個包係個籠仔入面,岩岩蒸出嚟熱辣辣咁上檯😍😍
仲要啲花生、酸菜、青瓜多到爆!😱
最緊要係舊肉唔會太肥,煮得好稔🤤🤤
仲要只係賣$32,CP值爆分👏🏻👏🏻👏🏻

試管鹽酥雞炸得好酥脆呀😆😆
仲有5種調味粉揀,我個人推介鹽酥雞粉,最惹味🤤👍🏻

晚市叫左主食就可以加$32任食小食😱👏🏻
但個日食完主食都飽飽地(因為份量真係好多),所以就冇揀任食
但都試左黃金皮蛋同蒜泥白肉2款小食
2款都好好食😋
最緊要係個口水汁唔油膩,食完又唔會口渴,我懷疑係冇落味精😏🤤實在難得👍🏻
惟有要挑剔嘅可能係蒜泥白肉嘅豬肉片切得有啲厚薄不一,所以有啲位好韌🤨

2杯野飲都好清甜解渴,就算冇少甜都唔會好甜,正☺️
另外大家都知道我對冰量幾敏感架啦🤣
尼道嘅少冰真係冇乜冰,滿意滿意👍🏻