每次搭地鐵到油麻地站,都會行經過呢間拉麵店,想試好耐,見今晚冇人排隊,就決定入去試吓。😄餐廳裝修好有喺日本食拉麵嘅感覺,雖然地方唔算大,但係坐得舒服,每個座位都有個籃可以擺隨身物品,好貼心。🥰〈濃厚蝦湯拉麵〉🦐🍜個名改得冇錯,個蝦湯真係好濃郁,仲有好多櫻花蝦,拉麵軟硬度適中,有半隻溏心蛋,一上枱就已經聞到好香嘅蝦味,叉燒煮得啱啱好,果然係餐廳招牌之一。〈神匠蝦汁拌麵〉🦐🍝既然係期間限定,就梗係要試吓呢款杯麵啦,平時都係食開拉麵同埋沾麵,估唔到拌麵都幾好味,雖然係凍食,但係蝦汁都好濃郁,比起拉麵,呢款拌麵更加值得一試,叉燒有稍為燒過,仲有全隻溏心蛋,食得好滿足。〈日式唐揚炸雞〉🐥🍗呢款炸雞小食一共有三大嚿,炸粉一啲都唔厚,旁邊仲有淮鹽可以沾,但係我覺得本身已經好夠味,炸得啱啱好。呢間拉麵店值得encore,地點又方便,一定有下次!🥳

〈濃厚蝦湯拉麵〉🦐🍜

〈神匠蝦汁拌麵〉🦐🍝

〈日式唐揚炸雞〉🐥🍗

呢間拉麵店值得encore,地點又方便,一定有下次!🥳