最近天氣凍左同朋友一樣都想打邊爐🍲本身想食第二間既但full曬😳所以就喺open rice喪搵第二間有得打邊爐嘅地方。就係咁, 搵到依間有成三百幾個好評嘅打邊爐店。 初頭都好驚全部都係打手因為一個負評都冇, 但去完之後就發覺其實二鍋頭有咁多好評唔係冇原因😛 因為CP值真係好高😻 入到去會先上調味料盤同埋比兩張紙仔你填,第一張係任食雞煲或鴨煲, 第二張係自選火鍋湯底。 佢會先上雞煲後上火鍋🐔雞煲我哋揀咗小辣,如果你平時食開譚仔三小辣/小辣的話就會覺得呢個小辣唔夠喉, 如果再有下次會嗌中辣🔥🔥雞煲其實就不過不失,不過服務真係好好😍 會有人嚟幫你撈勻啲雞,同埋食到一半同朋友都想轉打邊爐時,侍應會幫我地撈起曬啲雞落一隻碗到比我地之後慢慢食。至餘火鍋我地嗌左懷舊沙嗲鍋。 對得住呢個價錢😆 火鍋上面一啲大路啲嘅料就可以自助吧度自己拎,例如丸呀菜呀即食麪等🤤之餘一啲肉類或者common啲嘅海鮮就要喺紙上面落單😊 食材正正常常,都係嗰句對得住依個價錢。 佢每次有限你只可以嗌十樣免加錢食材嘅, 但其實落咗三轉單已經好飽喇, 加上又有自助火鍋選料櫃🍲同埋始終係貪依度cp值較高所以同朋友都冇特登加額外既錢去

雞煲

至餘火鍋我地嗌左懷舊沙嗲鍋。 對得住呢個價錢😆 火鍋上面一啲大路啲嘅料就可以自助吧度自己拎,例如丸呀菜呀即食麪等🤤之餘一啲肉類或者common啲嘅海鮮就要喺紙上面落單😊 食材正正常常,都係嗰句對得住依個價錢。 佢每次有限你只可以嗌十樣免加錢食材嘅, 但其實落咗三轉單已經好飽喇, 加上又有自助火鍋選料櫃🍲同埋始終係貪依度cp值較高所以同朋友都冇特登加額外既錢去食額外嘅嘢。另外順帶一提佢有得任拎野飲同雪糕雪條 😍

我哋今次畀人安排咗喺一個凹咗入去嘅卡位到坐,變咗私隱度好高我哋大家都傾得好舒服好開心🐈二鍋頭由兩間鋪頭位組成嘅,地方唔算特大但佢設計得唔錯有好多卡位畀客人坐,坐得好闊落好舒服😍

同埋真係要再三強調多一次佢嘅服務質素真係好好,有吉碟好快就會幫我哋收👍而且都唔會嫌我哋麻煩,有次朋友想拎多次個調味料盆都唔介意幫我哋再拎😁

喺洗費方面三個人$624,再加10%服務費,除番開每人只係$228,超抵!🤑🤑今餐又係飽到直接skip第二日早餐,晏就唔係同事請食餅都醒唔起未食野,一啲都唔餓🤣

幫襯時段:晚市
人均消費:$228