2021-07-27 24 瀏覽
呢一間開喺兆萬對面嘅餐廳,應該係新開嘅,因為記得之前呢度係食麵嘅位置,而家竟然開咗一間質素都唔錯嘅日本餐廳,價錢一啲都唔貴,CP值勁高!我同朋友兩個人好似放題咁不斷喺度嗌嘢食,因為佢嘅價錢真係好抵食,雖然呢一度冇壽司手卷嗰啲,但係對於我呢啲咁鍾意食熟食同刺身嘅人,就啱啱好滿足晒我兩樣嘢啦!首先講吓佢嘅刺身拼盤,包括左右三文魚、吞拿魚、赤蝦同埋油甘魚,個人認為佢嘅油甘魚好好食,好新鮮,而且每一塊刺身都切到好厚身!咁鍾意食雞軟骨嘅我,就梗係要嗌佢哋嘅炸雞軟骨食下啦,份量好多,而且配埋檸檬汁,炸得唔會好燶,亦都唔會好咸。而佢呢度亦都有一款幾特別嘅沙律,就係黑松露三文魚沙律啦,呢一款沙律真係令我食唔停口,黑松露味好香,而且同三文魚真係好夾,配埋啲沙律菜食亦都唔會覺得好乾。