2023-05-22
觀塘美食超級多,但都俾感覺幾抵食既一人火鍋吸引佐~晚市兩個人食都係200有找🤡🤡同朋友一人一個火鍋set,有五款湯底同四款肉類揀~分別揀佐麻辣湯同香濃沙爹湯,麻辣可揀大中小辣~唔會齋辣冇佐湯底既味道,麻辣香料味依然好出感覺好開胃😋而沙爹湯較香甜。肉類揀佐三花趾同吊龍~兩隻都相對牛味較重😼落湯底煮完其實冇點點過兜醬料😂湯底已經好夠味!我係吊龍加沙爹湯呢個組合~牛肉爽口,好夾呢個湯底👍每個set仲會有埋幾款丸,每款都彈牙多汁,推介豬肉丸同牛丸👍魚丸都食到鮮味👍丸類味道感覺係潮汕食到既味道係一樣🤣問完先知啲真係當地送過黎😼真係好正宗每set仲會有埋個菜籃同一款主食,菜感覺都好新鮮。另外飲品可以加錢order~蟹黃麵真係世一🤣以上睇完係咪感覺非常飽🤣食完感覺真係好飽肚好均衡飲食的feel😂同埋啲staff都好nice~黎觀塘覓食唔好錯過啦~