2018-09-11
岩岩同男友high完tea就落左旺角行陣, 再解決埋我地既晚餐!但因為我消化能力實在太弱, 所以拒絕左男朋友話食雞煲放題既建議, 但又比佢好好彩咁發現左回到味來, 見係逐碟點, 唔洗食好多, 咁就陪佢試下啦!!男友目標係雞煲, 當然要不顧一切咁食雞煲, 而佢係一個食唔到辣又鐘意食辣既人, 所以點左個小惡魔雞煲比佢, 點知一黎...就後悔啦~~雖然係小惡魔, 但都係惡魔啊 佢既小惡魔等於人地既中辣至大辣既水平, 平時食到中小辣既我都食得有D難受, 何況唔食得辣既男友呢~但佢地服務好好, 一知我地中伏了, 唔單止幫我地加左大量清湯, 仲貼心地比左壺冰水我地, 值得一讚當然要提提佢地既食物啦, 雞煲方面我已未加清湯前既味道為準!雞好滑, 唔會好老, 而且夠味又唔會太咸, 其實就咁食雞件就唔會太辣, 但洋蔥就辣到我食唔到落去啦份量唔算好多, 我地叫左半隻, 岩岩好夠兩個人食!之後叫左個回到味來牛拼盤, 我見剩叫牛丸都$98, 不如加多$60叫個拼盤啦!拼盤有牛丸, 牛骨丸同手打牛肉片, 講明係100%牛肉, 所以我地都幾期待~~當中我最鐘意牛丸同牛骨丸, 超爽又香牛肉味, 有咬口又有汁, 真係
份量唔算好多, 我地叫左半隻, 岩岩好夠兩個人食!
當中我最鐘意牛丸同牛骨丸, 超爽又香牛肉味, 有咬口又有汁, 真係值得試試!
而手打牛肉片感覺有D似牛肉版既扎肉!
最後油麥菜夠哂份量, 用隻鴨仔載住D菜, 好得意呢