餐廳: 永興冰室
資訊:

2020-02-04 1062 瀏覽
呢間冰室睇落好似好普通🙈但係啲野食真係好令人驚喜😋-焗鮮茄豬扒飯多士盒🍞 $68第一次食呢款飯 好特別🤩佢同平時嘅焗豬飯差唔多味 不過就塞晒入個包到🤤個多士焗到好脆 入面啲麵包好鬆軟🥰夾埋啲飯一齊食又得 點蕃茄醬食又得✨啲豬扒已經切好晒一舊舊好細心😚肉質好嫩滑一啲都唔鞋 都有幾多舊下👍🏻個炒飯因為放左喺個多士入面 所以可以keep住熱辣辣😍個飯炒得好香 都幾乾身😋個茄汁係偏酸 所以食晒都唔會好滯😎不過如果個汁再多啲就好🧐食到底會得番飯同埋啲包🙈呢個飯份量超級多 share食會好啲😛又有包又有飯 一定夠晒飽肚🥳唔洗七十蚊就有得食 性價比好高‼️-臘腸排骨飯🥘 $53我自己唔太好臘味🤣所以就唔評論咁多🤭不過呢到嘅臘腸偏甜嘅~排骨份量都幾多😍肉質一樣好軟滑‼️唔會太肥 啱啱好🤤食煲仔飯最鐘意就係個飯🤩有少少臘味嘅味再撈埋豉油 真係好惹味😚呢到個飯仲有好多飯焦 好正😋-原味雪山梳乎厘 🏔 $88呢個甜品應該係呢到必嗌嘅名物💓我未食過太平嘅梳乎厘 所以冇得compare🙈第一次見呢啲咁巨型嘅梳乎厘真係嚇親🤣一上枱就聞到好香嘅蛋味😍好延身 影左好耐相都冇塔到✨望落勁fluffy 面頭烤到金黃色 真係好
呢間冰室睇落好似好普通🙈但係啲野食真係好令人驚喜😋
焗鮮茄豬扒飯多士盒🍞 $68
臘腸排骨飯🥘 $53
焗鮮茄豬扒飯多士盒

原味雪山梳乎厘 🏔 $88
呢個甜品應該係呢到必嗌嘅名物💓我未食過太平嘅梳乎厘 所以冇得compare🙈第一次見呢啲咁巨型嘅梳乎厘真係嚇親🤣一上枱就聞到好香嘅蛋味😍好延身 影左好耐相都冇塔到✨望落勁fluffy 面頭烤到金黃色 真係好吸睛🤩呢個梳乎厘外層好煙韌 入面真係勁軟棉棉 有啲似食緊泡泡🧐太空氣感 我自己唔太鐘意~聞落真係勁香 不過食落又冇乜蛋味😣呢個梳乎厘好特別‼️佢最底仲有一層薄薄嘅蛋糕🍰呢層好味好多🤤蛋味香濃啲 同埋實在啲🥰成個梳乎厘唔會話好甜 食落唔會好滯😝但係味道好單一 有啲dry 所以都冇食晒☹️
原味雪山梳乎厘
焗鮮茄豬扒飯多士盒