2025-04-25 67 瀏覽
【喜歡你川菜館】辣到過癮!必試三寶菜式食評🌶️​最近發現一間隱世川菜館「喜歡你」今次去試吓佢哋嘅招牌菜式:酸菜魚片鍋配飯、正宗口水雞同香辣牛肉鍋配飯🤤​🌊 酸菜魚片鍋配飯 — 酸辣開胃,魚片嫩滑​呢個鍋一上枱已經香氣撲鼻,濃郁嘅酸菜湯底帶住陣陣辣椒同花椒香,未食已經流晒口水!無骨,入口即溶,仲吸收晒湯底嘅精華,酸菜夠酸夠爽🍚​🐔 正宗口水雞 — 麻香麻辣​表面鋪滿紅彤彤嘅辣油同蔥花,聞落去麻香十足!嫩滑多汁,咬落去唔鞋口辣中帶麻,麻中帶香,層次超豐富!🌶️ 🔥 香辣牛肉鍋配飯 — 香料爆炸呢個香辣牛肉鍋一開蓋就見到滿滿嘅辣椒同香料,視覺上已經超級震撼! 切得厚薄適中,煮到軟稔但又不失彈牙,咬落去充滿肉香,同埋吸收晒辣椒同醬嘅味道,辣到過癮!總結:辣魔必去!正宗川菜真係無得輸~​俾咗我好大驚喜,辣度同香氣平衡得好好,就算平時唔太食得辣嘅朋友,都可以試吓酸菜魚片鍋,酸辣開胃唔會太刺激~🌶️💥
【喜歡你川菜館】辣到過癮!必試三寶菜式食評🌶️​

🌊 酸菜魚片鍋配飯 — 酸辣開胃,魚片嫩滑​

🐔 正宗口水雞 — 麻香麻辣​

🔥 香辣牛肉鍋配飯 — 香料爆炸