2022-10-01
🚩 牛匠石燒石燒喺香港真係興咗好多年,近排越來越多石燒牛扒店,但我反而都係最鍾意原始嗰隻吉列牛或者牛嘅薄片,咁樣先容易燒得焦脆!今日男朋友帶咗我嚟呢間石燒專門店,裏面可以石燒嘅品種比我想像中多,鰻魚/和牛都有得燒🧡呢度仲有自助送餐機超搞笑!當你燒到手忙腳亂嘅時候店員亦都好樂意過嚟幫你手🥹〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈澳洲M9牛胸肉 $158睇圖就知佢嘅油脂分佈超靚,上石板啲油即刻出曬黎~入口超級淋,肉味香濃🤤🌈鹽蔥薄切牛舌 $118唔好睇佢好似細細份,但唔知點解夾極都仲有~牛舌薄切,入口爽脆,燒得差唔多就落埋啲蔥,增添香氣!值得讚嘅係佢哋嘅蔥有白蔥同埋青蔥,啱曬我啊🧡🌈味素飯,湯,溫泉蛋 $38凡係叫咗肉類,加$38就有齊依3樣嘢~味素飯啲味素好似唔洗錢咁,超級多!我淨係食飯都應該可以食到三碗🥹爬左幾啖原味飯,就可以根據店員建議落溫泉蛋入去~蛋汁撈飯真係好爽,一啖接一啖!佢哋嘅湯用料除咗一般豆腐同埋海草之外,仲有玉子豆腐!🌈日式海鮮煎餅 $78海鮮煎餅就類似大阪,不過走菜~裏面嘅配料有蝦,魷魚,洋蔥等等~外圍煎得好香脆,加埋沙律醬perfect match!🌈藍莓巨峰 $18甜度適中
🌈澳洲M9牛胸肉 $158
🌈鹽蔥薄切牛舌 $118
🌈味素飯,湯,溫泉蛋 $38
🌈日式海鮮煎餅 $78
🌈藍莓巨峰 $18
甜度適中,仲有新鮮藍莓嫁!餐廳來講都算幾抵飲!
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🥢地址:尖沙咀金馬倫道34-36A號福僑大廈地舖