2020-08-15
啲朋友個個食過都讚不絕口,所以我專登早咗大半個月,預約咗銅鑼灣牛大人同朋友慶祝生日。不過都揀唔到啲咩好時間,所以預約咗夜晚9:30。去到都座無虛席,全場坐滿晒。坐低就先要揀食邊一個plan,價錢分別係$178/218/268,價錢越貴食物品種越多,我就揀咗中間嗰個,做會員可以有優惠券扣番啲。湯底有九款每一款都好特別特別有台灣風味,我揀咗白肉酸菜鍋+秘方麻辣鍋。同平時食開嗰啲港式邊爐湯底好唔同。火鍋配料種類好多,其中推薦蟹子墨汁漿、干貝鮮魚漿、澎湖花枝漿、即炸午餐肉、私房鴨血。呢幾款都係要order嘅,佢另外仲有一個自助區有啲丸同埋蔬菜可以自取,種類都非常之多。飲品款式都非常多,其中比較喜歡桂花烏龍,菊花普洱,無糖仲要大大支,唔使好似平時打邊爐飲汽水咁有罪惡咁。熟食真豬小香腸、皮蛋豆腐同埋梅甘脆薯三總都好好食!唔好錯過。飯後甜品唔好嗌雪糕,因為雪糕咪又係咁,佢個仙草凍真係好美味!整體來講,完全對得住佢價錢同埋排隊,有機會一定再食。
去到都座無虛席,全場坐滿晒。
整體來講,完全對得住佢價錢同埋排隊,有機會一定再食。