2023-03-21 450 瀏覽
以韓國澡堂為主題,好特別,不乏打卡位。不過佢既食物更加吸引到我🤤✨韓式豬肉包菜套餐套餐包左韓式豬肉包菜、半份炸雞、兩杯飲杯同甜品。有部份係要加錢既,但咁多野都係3百幾,係抵食🙌🏻🔸生菜包豬肉主打菜之一,又真係好好食。五花肉肥瘦適中,好香。菜都有三款,包括西生菜、紅葉生菜同紫蘇葉。用菜包住五花肉,再選擇加上不同配料(生蒜片、青辣椒、蘿蔔絲同自家製韓式甜辣醬),好香、口感非常豐富,一啲油膩感都無。(溫提:青辣椒真係好辣🥵😂)🔸原味炸雞(半份)外層炸得香脆,炸粉唔會過厚,雞肉仍然嫩滑多汁。🔸香檳葡萄梳打特飲🔸藍柑橘白桃梳打特飲兩杯都好好飲,食完辣野炸野黎飲真心爽,賣相又靚。🔸法式焦糖燉蛋牛角酥窩夫好食!焦糖同燉蛋甜度剛好🥰面層焦糖脆口,中間燉蛋好滑。底層加埋酥脆牛角包,呢個組合好yummmmmmmy💗另外我地再加左部份食物✨炸韓國午餐肉條大愛💗將午餐肉切成條再炸,香脆非常,但又唔覺得油膩。可選擇點BBQ醬食。賣相都好正,識揀一定揀呢款午餐肉😎✨炸紫菜粉絲卷紫菜裡面包左粉絲,再炸得香脆可口。✨燒年糕腸仔呢個又係好好味🥹🥹燒年糕口感煙煙韌韌,外層有少少微烤過微脆,口感超正💗腸仔口感紮實。重點係個

✨韓式豬肉包菜套餐

🔸生菜包豬肉
主打菜之一,又真係好好食。
(溫提:青辣椒真係好辣🥵😂)

🔸原味炸雞(半份)
外層炸得香脆,炸粉唔會過厚,雞肉仍然嫩滑多汁。

🔸香檳葡萄梳打特飲
🔸藍柑橘白桃梳打特飲
兩杯都好好飲,食完辣野炸野黎飲真心爽,賣相又靚。

🔸法式焦糖燉蛋牛角酥窩夫

另外我地再加左部份食物
✨炸韓國午餐肉條
賣相都好正,識揀一定揀呢款午餐肉😎

✨炸紫菜粉絲卷
紫菜裡面包左粉絲,再炸得香脆可口。

✨燒年糕腸仔
呢個又係好好味🥹🥹燒年糕口感煙煙韌韌,外層有少少微烤過微脆,口感超正💗腸仔口感紮實。重點係個甜甜地微辣既醬汁,真係好好味😂

✨韓式水冷麵
麵條幼滑彈牙,冷湯酸酸甜甜好清新,入面仲有青瓜絲同蘋果片添。

2023-03-15