餐廳: 南海一號
資訊:

2020-06-16 11898 瀏覽
今年生日試呢間中菜,一早就打黎book窗口位,但窗口位佢有低消每人$500,不過兩個人都好易過🤣去到門口都有好多人等位,全場係滿人架😆佢有2個套餐揀既,咁我地就揀左個每人$580魚翅鮑魚套餐陳醋雲耳-比較酸,但好開胃川辣口水雞-少少辣,雞都夠滑極品蟹皇翅-勁勁勁足料超級好食唔落醋食都好夠味食完係想再食多碗蠔皇原隻鮮鮑魚-味道岩岩好都好食燒汁香煎元貝皇-好新鮮,煎得岩岩好,唔會太熟紅燒乳鴿-新鮮出爐,皮好脆竹笙釀鮮蘆筍-好鮮甜,青青地幾好龍蝦湯泡貴妃飯- 一上枱就聞到少少燶燶地既味,原來佢地放左飯焦落去,食第一二啖都好食,但再食落去就感覺太燶既味,可能飯焦太多,但整體都好食既紫米露-唔會太甜,可以食得哂成個整體黎講而家佢地餐廳都有好多優惠做緊,都好抵食環境望到維港好靚服務很好適合慶祝紀念日會再食

陳醋雲耳-比較酸,但好開胃

川辣口水雞-少少辣,雞都夠滑

極品蟹皇翅-勁勁勁足料
超級好食
唔落醋食都好夠味
食完係想再食多碗

蠔皇原隻鮮鮑魚-味道岩岩好都好食

燒汁香煎元貝皇-好新鮮,煎得岩岩好,唔會太熟

紅燒乳鴿-新鮮出爐,皮好脆

竹笙釀鮮蘆筍-好鮮甜,青青地幾好

紫米露-唔會太甜,可以食得哂成個

整體黎講而家佢地餐廳都有好多優惠做緊,都好抵食
環境望到維港好靚
服務很好