同男朋友又去搵食,又想食日本嘢。所以就跟住推介嚟到呢到,樓上舖人少少環境都不錯。因為諗唔到叫咩食,就跟住推介叫左極上二人餐。($388)二人餐跟左兩杯飲品,我地都叫左巨峰提子特飲,但是我地都比較中意佢地既茶,因為有啲桃味,好特別。二色刺身吞拿魚不是說特別好味(我不是特別喜歡食),但是三文魚很新鮮,最喜歡肥美的三文魚,油脂在口中溶化的感覺很正!麵鼓湯其實平時我唔係幾中意飲麵鼓湯,但呢個麵鼓湯又唔錯喎,唔會太咸!和風有機沙律啲菜幾fresh,不過我唔係幾中意個汁,有啲似鼓油味,如果換成日式芝麻醬就正好多。軟殻蟹卷每人得二件食完好似唔夠喉甘,不過雖然得四件,但係個軟殻蟹又炸得唔錯既。香燈焗銀雪魚其實成餐飯,我覺得最特別係呢個菜式。銀雪魚係最底,面頭舖上左香燈。本身以為味道會好怪,但其實幾好食!什錦天婦羅一共有四樣嘢: 有兩隻蝦、南瓜和茄子。兩隻蝦都有整隻手掌般長,蝦肉又甜又脆,炸漿不會太厚身,再配上天婦羅汁,正!香蒜一口牛柳粒最怕食到一口牛柳粒似係香口膠甘,但呢個炒得好香之餘又唔會過火,必叫!終於上最後一樣嘢,就係炒飯拉。就甘睇無乜特別,但係最like佢炒得粒粒分別夠鑊氣!總括嚟講,係尖沙咀

同男朋友又去搵食,又想食日本嘢。
所以就跟住推介嚟到呢到,樓上舖人少少環境都不錯。

因為諗唔到叫咩食,就跟住推介叫左極上二人餐。($388)

巨峰提子特飲

二色刺身
二色刺身

麵鼓湯
麵鼓湯

什錦天婦羅
什錦天婦羅

香蒜一口牛柳粒

終於上最後一樣嘢,就係炒飯拉。

就甘睇無乜特別,但係最like佢炒得粒粒分別夠鑊氣!

總括嚟講,係尖沙咀用呢個價食到甘大份既二人餐真係超值之選,不錯喔!而家晚市正價食品又有85折,抵丫!

2015-05-17
  • 香橙焗銀雪魚