餐廳: 火水爐冰室火鍋
資訊:

2018-01-29 244 瀏覽
今次去左一間充滿懷舊風味既餐廳打邊爐,無論餐廳既門口定店內裝修用品都非常懷舊,有想當年既感覺,令你好似身處係難兄難第既時期咁。打邊爐前的小食我地4個人食,送左個雞煲黎,食物非常豐富。首先黎到既雞煲有鮑魚4隻,每人一隻(又大又夠晒新鮮)。朋友唔食得辣,叫左唔辣但味道仍然非常之惹味一啲都唔失色。店員仲會有個計時器提供,唔怕啲肉煮得太熟唔好食,所以啲雞肉非常嫰,又夠晒入味,熟得剛剛好。之後,我地簡左沙嗲湯底,十分濃郁,基本上湯底已經好夠味唔需要再沾其他醬汁。安格斯肥牛同豚肉 ,都好靚!食物款式多,而且有一定質素,海產夠新鮮,有蜆、蝦、鮮魷。賣相好靚!打完邊爐,最後仲有甜品食!總結,呢間餐廳既懷舊風格裝潢設計得非常好,有好多香港舊照片,食具用上懷舊式家庭用品,食物質素尚佳,店員態度良好又夠細心,一定會再幫襯!

打邊爐前的小食

朋友唔食得辣,叫左唔辣但味道仍然非常之惹味
一啲都唔失色。

安格斯肥牛同豚肉 ,都好靚!

打完邊爐,最後仲有甜品食!