2017-05-04 1731 瀏覽
今日送朋友去到國泰城返工,朋友話既然一場嚟到,不如食埋下午茶先走啦。原來只要你有朋友帶,比埋身份證登記,就可以入去國泰城。入到嚟正好係下午茶時段,我叫左一份奶油多配雪菜肉絲粉(佢係有兩種粉喺裡面,分別係粉絲和米粉),仲可以免費配上凍蜂蜜綠茶,盛惠$26。件奶油多相當大件,高度就有我隻手指公咁長。份量睇起上嚟,$26係好恰當。奶油多嘅牛油同練奶份量分配得好好,我食晒成件都無練奶剩下。多士邊我切嘅時候係覺得好硬,根本切唔開,但原來食落口係好脆,白色麵包嗰部分雖然唔熱,但都好軟身。而碗雪菜粉,雪菜份量好足夠,肉絲無雪菜咁多,不過都好夠食。碗內嘅粉有兩種,粉絲爽口,米粉亦夠滑,一碗粉有兩種口感,幾得意。最後,餐飲綠茶亦都好大杯,甜度適中,係我知自己一定飲唔晒,所以先叫姐姐比半杯我就夠啦。鐘意食都要記得惜食