2015-04-09 887 瀏覽
難得中同聚踢波聚,踢完波餓到扁,梗係要食番啲好嘢醫肚XD上野係我哋中學時代成日都去嘅餐廳,每個星期都去,有時仲一個星期去兩次 XP身為熟客仔嘅我哋穿過橫街窄巷,好快就去到,我哋6條友就坐喺bar枱,正合我心意,因為可以望到師傅煮嘢食(真心幾好睇)一坐低,望一望熟悉嘅餐牌,諗都唔洗諗就叫咗我最鍾意嘅牛肉生薑燒($42),凍奶茶(+2)。雖然比差不多一年前貴咗幾蚊,但係呢間餐絕對無令我失望!啲牛肉依然係咁多,燒完之後仲有好多汁。牛肉同埋啲茶都入晒洋䓤(即係所謂的「生薑」)嘅味,香到絕!倒啲汁落啲飯到,每一啖都好好好好好味!!!!我最鍾意落啲七味粉落啲牛肉到,落少少,多一重味,不得之了 >w<其實點解我哋中學嘅時候成日嚟,除咗因為價錢okay又好食,仲有另一個原因:可以添飯!!!我話你知,如果你用一碗飯就食晒啲牛肉(或者其他餸),你就係完全浪費食物。呢到可以添飯,包我哋食得飽飽,仲可以享受耐啲呢咁正嘅鐵板燒!!!食完main course,即使係一間小小嘅餐廳都有甜品,蛋奶凍。呢個好唔好食就見仁見智喇,不過我就覺得幾好食 聽講呢間嘢夜晚有啲貴,但係睇到呢篇嘢嘅你晏晝去食一定無
難得中同聚踢波聚,踢完波餓到扁,梗係要食番啲好嘢醫肚XD
雖然比差不多一年前貴咗幾蚊,但係呢間餐絕對無令我失望!
可以添飯!!!
呢個好唔好食就見仁見智喇,不過我就覺得幾好食

聽講呢間嘢夜晚有啲貴,但係睇到呢篇嘢嘅你晏晝去食一定無去錯!!