2021-03-28
<<Thursday Couple 尋食記👣😋>> 今日去咗睇戲,好想整返個雞煲,所以同男朋友去咗呢間老闆火鍋冰室,見到好多評論話啲食物質素好好,所以嚟試吓啦❤️呢到好有懷舊嗰種冰室嘅感覺,格仔階磚,三葉風扇,霓虹燈,都好有feel,而且侍應嘅服務非常之好,好有禮貌👍🏼🤙🏼人越大覺得食嘢除咗野食質素之外,服務同埋環境都係好重要!呢間野就真係俾咗個好嘅印象我👍🏼👍🏼👍🏼我哋叫咗個鮑魚雞煲試吓!佢哋啲鮑魚如何!🥳一打開已經聞到好香嘅麻辣味,仲有花辣八角嘅香氣!!😚😚😛餓了!一眼就見到唔少鮑魚係個煲到,好似有成四五隻😂😂🤣佢用嘅係新鮮嘅鮑魚,同好林!個雞煲,我哋食落去發現佢同一般嘅麻辣雞煲有啲唔同,好似冇咁多味精感覺,比較柔和啲,但係佢又夠濃味喎,所以我同男友都好鍾意呢一個雞煲,停唔到口!連雞翼尖都食埋😂😂同出邊嗰啲真係好唔同,起碼唔會食完覺得好口渴,加上佢啲雞好嫩好滑,落咗好多花椒同八角,令到成個雞煲提曬味,足料!唔馬虎!同埋真係估唔到佢呢個價錢都比到咁多隻鮑魚我哋🤣🤣😂好抵食!☺️☺️🥰超級香,薑,蒜,八角,花椒,洋蔥乾蔥,辣椒,所有香料!正 🥰食完個雞同鮑魚,
<<Thursday Couple 尋食記👣😋>>
我哋叫咗個鮑魚雞煲試吓!佢哋啲鮑魚如何!🥳
食完個雞同鮑魚,就可以叫侍應幫我哋加上湯☺️
預備打邊爐啦🥰🥰🥰🥰
我哋打邊爐,都係以蔬菜同埋菇為主,因為打邊爐啲蔬菜吸晒湯底嘅味道,真係好正🤣😂
感覺佢嘅食物都好新鮮,好似牛柏葉咁,出面好多牛柏葉都發到林晒,呢間嘅就好新鮮,夠爽,又彈牙!🥰🥳
佢呢間野呢就有好多特色嘅手打丸類嘅,岀面真係食唔到,佢待應推薦左鹹蛋豬肉丸!🤩
手打鹹蛋豬肉丸
佢嘅口感有啲似肉餅,個感覺有啲似鹹蛋蒸肉餅,不錯,同埋真係岀面未見過,幾創新!可以試吓🤩
之後係芝士手打墨魚丸,好推薦,因為佢嘅墨魚丸打得好彈牙,加上你會食到佢一粒粒嘅墨魚口感,又有芝士流心!創意分!🥳
手打芝士墨魚丸
當然唔少得肥牛啦,肥牛全部嘅脂肪都分配得好均勻,我哋已經唔係呀最貴嗰個!😂😂但係佢哋嘅擺盤好靚,同埋啲牛肉嘅厚度切得啱啱,肉質好嫩滑,好味道!😋
嗌嘢飲!呢度好推薦老闆押水果茶,我同男朋友本身想一齊飲杯大嘅,點知佢真係好大!😂😅加上佢攞得好足料,成杯野都係水果😂😂拎唔起😂但係不得不讚呢杯水果茶,味道調得啱啱好,同外面手搖店有得揮!🤙🏼🤙🏼🔥🔥🔥🥰😂
老闆押水果茶 (大)
Last word , we come again !🔥🔥🥳