2018-03-31
對呢間餐廳既第一感覺唔錯,因為平時食放題下下寫紙仔會覺得好唔環保,呢度好好既進步係用電子落單,好環保,又可以睇返紀錄自己叫左咩食,幾方便!落完單上菜都幾快,平均五分鐘到就有!可點既食物同一般既放題差不多,但佢多左個熟食吧,有啲已經整好左既食物,例如今日有pizza,鵝肝同肉捲等。落完單可食住呢啲等。飲品櫃幾大既,仲有甜水同鮮炸橙汁。甜品有出名既雪糕、焦糖布甸、慕絲蛋糕同榴蓮雪條等!幾中意個韓國榴蓮雪條,好香,正!每人可選半只龍蝦,有唔同味道,我選左千島醬焗。千島醬酸酸地,好開胃,同龍蝦肉好夾!仲有一個獨特之處係呢度有既開生蠔食!每人每次限取兩只,幾肥美,好新鮮!炸軟殻蟹,多油左少少,但炸蒜蓉好香。左下係炸牛奶同香蕉!外脆內軟,第一次食炸香蕉,好好食!右下係鵝肝,煎到好香,同菠蘿食唔算好夾,但分開食兩樣都好味!刺身甜蝦好大只,同帶子都好爽,新鮮!蟹粥我見好多枱都有叫,就叫反碗啦!個石鍋好熱,所以啲粥上枱時都仲滾滾地。一不起只蟹,原來有成半只!同埋都幾大只,好好肉,肉質嫩滑!個粥好清甜,除左有蟹味外,仲有粟米同紫菜既香味!好好食既蟹粥!一間質素唔錯,可再去既放題餐廳!
落完單上菜都幾快,平均五分鐘到就有!
飲品櫃幾大既,仲有甜水同鮮炸橙汁。
炸軟殻蟹,多油左少少,但炸蒜蓉好香。
左下係炸牛奶同香蕉!外脆內軟,第一次食炸香蕉,好好食!
刺身
甜蝦好大只,同帶子都好爽,新鮮!
蟹粥
一間質素唔錯,可再去既放題餐廳!