和牛燒肉‧純

Japanese Wagyu Yakiniku Pure
2023-10-15 955 瀏覽
呢間餐廳係由JA全農集團直營,全部牛牛都係日本產架,而且仲有一個個卡廂座位,有需要就按鐘,服務質素係超好同勁快有回應。朋友第一次食和牛,佢形容係入口即溶感到非常驚艷,油脂非常充足,我地係毫無技巧地去燒,仲要有時唔小心燒耐左啲,依然完全唔韌,性價比係非常之好,個和牛拼盤價錢合理,其他菜式價位可以叫做正常甚至偏平,下次可以再回訪!✦ ⋆ • °‧ ࣪ ☾ ⋆ • ⋆ ✦ • ⋆ ☆⋆ • ✦ ⋆ • ⋆ ☾ ࣪‧ °• ⋆ ✦💲1️⃣4️⃣1️⃣6️⃣/2ppl ✦ ⋆ • °‧ ࣪ ☾ ⋆ • ⋆ ✦ • ⋆ ☆⋆ • ✦ ⋆ • ⋆ ☾ ࣪‧ °• ⋆ ✦✦是日特選沙律 – 牛油果, 炸蘿蔔絲 $78炸左蘿蔔絲好香口但帶啲油感,夾埋個牛油果就好Match✦特選日本產和牛內眼&高級燒肉拼盤 $980特選日本產和牛肉眼,日本產和牛上牛排肉,日本產和牛牛排肉,壺漬牛胸外腹,牛舌✧牛舌:牛舌爽口,因為係呢個拼盤中較為淡味既一款,要食呢個先!✧特選日本產和牛肉眼:開頭我地以為係原塊上,原來係細心地切左件再拼返埋一齊,啖啖油香勁搶火✧壺漬牛胸外腹:用左醬漬左,我好鍾意呢個,口感適中,醬香味重但又唔會過鹹。記得呢個要燒耐啲

💲1️⃣4️⃣1️⃣6️⃣/2ppl

✦是日特選沙律 – 牛油果, 炸蘿蔔絲 $78
炸左蘿蔔絲好香口但帶啲油感,夾埋個牛油果就好Match

✦特選日本產和牛內眼&高級燒肉拼盤 $980
✧壺漬牛胸外腹:用左醬漬左,我好鍾意呢個,口感適中,醬香味重但又唔會過鹹。記得呢個要燒耐啲,呢個係最濃味,所以留返最後食就啱喇。

✦碎牛肉刺身石頭鍋飯 $120
勁香!店員會幫手即時拌勻,有微微飯焦好正,要襯熱食。

✦巨峰燒酎汽酒 $55
✦梅子燒酎汽酒 $55