(非會員)
2011-07-11 9 瀏覽
差左好多~~先前食過小學雞塊同東大雞塊, 覺得味道好好, 因為炸雞好難得可以做到咁有鮮味同多汁. 其實每次放工經過炸雞店都想再試多次, 但每次都趕著返屋企食飯同每次都要等成10分鐘(即叫即炸), 所以咁奈以來都冇機會再試. 琴日成日冇野做, 所以的起心肝再去炸雞店排隊買小學雞塊食. 可能依家系夏天(成三十幾度), 今日見到炸雞店生意比先前差左少少, 門口冇以前咁多人系到等食炸雞(以前有成十幾人系到排隊等食雞架). 今次叫左個小學雞塊, 落單後唔使等好奈就有得攞, 滿心歡喜可以有得食, 點知一食之後竟今令我大失所望.一食之後, 發現d雞塊好乾同有少少油益味, 睇一睇d未食既雞塊, 原來d雞肉炸得有d燶(感覺有d似翻炸), 冇晒已前個種味道, 成個人當堂down晒同好失望. 食左幾塊之後已經唔多想食. 經過今次大失所望之後, 覺得好可惜, 炸雞店原本有好好既出品, 但系keep唔到, 如果再系咁既話, 好難再經營落去.
差左好多~~

2011-07-10
5 分鐘 (外賣自取)
$18 (其他)