2016-08-04 959 瀏覽
前幾日從網上睇見這間餐廳的食物好似好好食咁,於是今晚和女朋友一齊嘗試這間餐廳。從門口入去時,周圍環境都不俗,裝修很有心思,牆上的擺設和餐具的款式都很別有用心。之後我地快上點了幾個餸菜,有參巴蜜糖雞翼、馬拉盞炒通菜、新加坡黑蘿蔔糕、新加坡辣椒蝦、再加兩杯特飲。然後等左一陣,餸菜都好快送到桌上,好期待開始地品嘗味道。最後發覺除了雞翼外,其他餸菜食物味度都很一般。因為點了很多辣椒的餸菜,連我平時都不食辣的人,都覺得無乜辣味。跟著到食菜方面,唔知道係唔係太夜去食既關係,馬拉盞炒通菜食完後覺得味道有少少老同少少硬。而蝦方面,味道不算太好味,只是一般。總括黎講所有賣相都很好,店員也很有禮貌,服務都不錯,只欠缺食物材料質素和烹調方法。希望下一次再黎既時候,會得到意料之外。😑
2016-08-03