2019-08-04 99 瀏覽
今日黎到任依牛肉放題,豪爽既男朋友帶我黎食A4和牛既熊本牛涮鍋!位於尖沙咀山林道21號永勝商業中心2樓A號舖,雖然地方唔太好搵,但食物都有水準而且好貼心既服務!今次叫左個A4和牛點解我會話貼心?因為職員會比埋其他肉你食,可以逐樣牛試哂,除左食到更多唔貼既牛肉,更可以試出唔貼牛肉既分別及味道!加拿大豚肉肉質爽口,肥瘦分明,完全唔鞋口!美國牛肩胛牛肉味最為濃郁,肉質有點鞋口,脂肪較少美國頂級牛小排望落同美國牛肩胛有點分別,脂肪分佈平均,雪花紋好靚,牛肉味好濃又不失牛脂味,口感最好A4黑毛和牛脂肪較前兩者最多,牛脂味亦為最濃厚,可惜肉質有點散,較難夾到完整一片,但就係禁,入口即溶,好正!職員亦好貼心,會逐漸增加牛既級數,鐘意牛脂味真係好鐘意禁食,仲可以好明確禁食到牛既分別配料配料大約有四十多種配料,大部分以蔬菜為主,食禁多肉,蔬菜係必須!甜品甜品以Haagen Dazs 雪糕飲品除左基本罐裝飲品之外,重點有夏枯草,五花茶等,雖然打邊爐飲汽水係好開心既事,但亦都要健康,夏枯草就岩哂可以降下火

今次叫左個A4和牛
加拿大豚肉
肉質爽口,肥瘦分明,完全唔鞋口!

美國牛肩胛
牛肉味最為濃郁,肉質有點鞋口,脂肪較少

美國頂級牛小排

A4黑毛和牛